DF: Oplagt at IS-krigere forklæder sig som flygtninge

Dansk Folkeparti er bekymret for, om der i mængden af asylansøgere i Danmark gemmer sig terrorister

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, mener, at Danmark bør være bekymret for, at terrorister kommer til landet forklædt som flygtninge. Det skete for nylig i Norge. (Foto: Rasmus Flindt.)
Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, mener, at Danmark bør være bekymret for, at terrorister kommer til landet forklædt som flygtninge. Det skete for nylig i Norge. (Foto: Rasmus Flindt.)

Peter Skaarup, retsordfører fra Dansk Folkeparti, mener bestemt, at terrorister, der kommer til landet 'forklædt' som flygtninge, bør være en reel bekymring i Danmark.

- Det må man da i den grad være bekymret for, først og fremmest i forhold til de asylansøgere, der er kommet her til Danmark igennem de seneste sidste år, siger han til Ritzau.

Udsagnet kommer på baggrund af erfaringer fra Norge, hvor norsk PET - PST - har afsløret flere terrorister, der var på vej til Norge 'forklædt' som kvoteflygtninge.

Det er uvist, hvor norsk politi opdagede 'de falske' flygtninge, men PST har været udsendt til Mellemøsten for at rådgive de norske udlændingemyndigheders lokale afdelinger.

I Danmark er Peter Skaarup dog ikke særlig bekymret for de omkring 500 kvoteflygtninge, som Danmark modtog sidste år af forpligtelse over for FN, og som typisk kommer fra Afrika eller Asien.

Til gengæld er han mistroisk over for de store mængder asylansøgere, der sidste år især kom til Danmark fra Syrien, og som satte pres på politiet og Udlændingestyrelsen.

- Det er klart, at når der kommer så mange på så kort tid, så bliver det endnu sværere at kontrollere, om nogle har en terroristbaggrund, og eksempelvis er 'forklædte' krigere fra Islamisk Stat, siger han.

Han finder det også sandsynligt, at der blandt de mange bådflygtninge, der lige nu presser asylmodtagelsen i Sydeuropa, er terrorister i bådene.

- Det er meget nærliggende, at IS sender potentielle krigere ad den vej, siger han.

Også i Venstre er man bekymret for, om asylansøgernes historier holder vand.

Partiet mener, man bør screene ansøgere mere systematisk og mener også, at der kan være grund til at kopiere norsk praksis, hvor PST to gange på et halvt år har været i Mellemøsten for at rådgive de norske udlændingemyndigheders lokale afdelinger.

Hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) ønsker man ikke at udtale sig i detaljer om arbejdet med potentielt farlige kvoteflygtninge, men bekræfter, at efterretningstjenesten er inde over processen.

- Vi bliver hørt af udlændingemyndighederne vedrørende de kvoteflygtninge, som FN udpeger, lyder det fra PET's presseafdeling.

I Udlændingestyrelsen vil man ikke kommentere kontrolforanstaltninger vedrørende statens sikkerhed.

35 kommentarer
Vis kommentarer