DF præsenterer sin 2020-plan til 64 milliarder

Dansk Folkeparti løfter nu sløret for, hvordan partiet vil prioritere velfærdsopgaver de kommende år

Dansk Folkeparti er af politiske modstandere blevet beskyldt for at kaste om sig med ufinansierede valgløfter.

Men nu præsenterer partiet for første gang en økonomisk plan, der skal vise partiets bud på, hvor der frem mod 2020 skal spares, og hvor der skal bruges penge.

Ifølge DR sætter partiet i alt 63,9 milliarder kroner af til blandt andet øget velfærd de kommende år.

Den offentlige sektor skal styrkes, mens der skal spares på ulandsbistand og selskabsskattelettelser.

- Det er en åbenhjertig fortælling til danskerne om, hvordan man kan forbedre velfærdssamfundet. Og hvordan man kan finde penge til det frem til 2020, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til DR.

25 af de knap 64 milliarder skal gå til ældreområdet. Børn og unge får 10 milliarder ekstra, mens politi og grænsekontrol får fem milliarder ekstra.

De udsatte har fået øremærket fire milliarder, og et beløb i samme størrelse er sat af til 'et Danmark i bedre balance'.

Yderligere skal forsvaret styrkes med tre milliarder, mens 12,9 milliarder skal udmøntes senere.

Kristian Thulesen Dahl indrømmer dog, at det nok bliver svært at få det hele gennemført i den kommende regeringsperiode.

- Vi lover dog, at vi kommer i den retning, vi angiver, hvis vi får afgørende indflydelse på dansk politik, siger han til DR.

De 63,9 milliarder er blandt andet finansieret af den vækst i de offentlige budgetter på 0,6 procent årligt, som regeringen tidligere har opgjort til en samlet værdi af 39 milliarder.

Ved at bevare selskabsskatten på 23,5 procent i stedet for at sænke den til 22, hentes yderligere fem milliarder kroner, og så er der 14,9 milliarder at hente ved at sænke ulandsbistanden til 0,7 procent af BNP i stedet for det nuværende niveau på 0,83 procent.

De sidste fem milliarder kroner skal findes via 'diverse omlægninger'.

0 kommentarer
Vis kommentarer