DF: Send flygtninge til Grønland

Geografisk placering er underordnet, når flygtninge skal indlogeres i flygtningecentre, mener Søren Espersen

Søren Espersen vil indlogere flygtninge på en nedlagt flådestation i Grønland (Foto: Jens Dresling)
Søren Espersen vil indlogere flygtninge på en nedlagt flådestation i Grønland (Foto: Jens Dresling)

En nedlagt flådestation i Sydgrønland er et oplagt sted at huse flygtninge.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis udenrigs- og grøndlandsordfører, Søren Espersen, efter hans partiformand har meldt ud, at DF er klar til at tage imod flere flygtninge, som skal indlogeres i flygtningecentre.

Og til det formål er Flådestationen Grønnedal ifølge Søren Espersen perfekt.

Se også: Bruger 300 mio på at fjerne flådebasen Grønnedal: Hvorfor?

- Vi er i gang med søge efter statslige områder og bygninger, som efter vores opfattelse bør huse de flygtninge, vi får. Det her er helt perfekt, fordi det blev forladt for halvandet år siden og er i tip-top stand,” siger Søren Espersen til Altinget.dk.

Se også: DF er klar til flere flygtninge - hvis de rejser igen

Spørgsmål til Løkke
Flådestationen Grønnedal er placeret ved Arsukfjorden i Sydgrønland og har eksisteret siden starten af 1950'erne. I september sidste år lukkede stationen ned, og nu mener Søren Espersen altså, at den har fået et nyt oplagt formal.

- Det indeholder alt det, som man drømmer om med lægeklinikker og undervisningslokaler. Helt op til 300 mennesker kan bo der. Og så er det i øvrigt et af Grønlands allersmukkeste områder. Så det er helt oplagt, synes jeg.

Søren Espersen har derfor stillet et spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen,  hvor han spørger, om regeringen har planer om at anvende den nedlagte Flådestationl til indkvartering af flygtninge.

Se også: DF hiver Søren Pind i samråd om flygtningesituation

Beliggenhed underordnet
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl forslog tidligere i dag, at Danmark skal tage imod flere flygtninge, som skal indlogeres midlertidigt i flygtningecentre, indtil de bliver sendt hjem igen.

Centrene skal være drevet af staten, men ifølge Søren Espersen er placeringen underordnet.

- Vi har også peget på, at hvis man kan få aftaler om sikre opholdsområder med arabiske og afrikanske lande, så skal vi bestemt arbejde for det. Det væsentlige er, at flygtninge får beskyttelse, og at man fortæller dem meget klart, at der ikke er nogen fremtid i Danmark som indvandrer, siger Espersen.

I den forbindelse nævner han Marokko som et godt eksempel. For knap et år siden var Dansk Folkeparti på banen med et forslag om at oprette et asylcenter i eksempelvis Kenya.

Se også: Venstre-mand: Holsts spindoktor truer mig

496 kommentarer
Vis kommentarer