DF: Terrorister vil udnytte vores asylsystem

Partiet vil stoppe for aylbehandling af syrere af frygt for, at Islamisk Stat kan finde på at bruge systemet

Følg Politik

Dansk Folkeparti vil i kølvandet af forrige weekends skudangreb i København sætte en stopper for asylbehandlingen for syriske flygtninge, indtil myndighederne bedre er i stand til at vurdere, om asylansøgerne har forbindelse til Islamisk Stat (IS), skriver Berlingske.

- Der kommer rigtig mange mennesker fra blandt andet Syrien, og der er en risiko for, at nogle af dem kommer fra IS eller har sympati med dem og har været involveret i kampe, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til avisen.

Han tilføjer, at man passende kunne starte med at sætte sagerne fra Syrien i bero, men at "Irak også ville være oplagt".

Martin Henriksen er ikke i stand til at udpege eksempler, hvor Islamisk Stat har forsøgt at bruge asylsystemerne til at komme ind i europæiske lande, men han frygter, at nogle af de syrere, der har bedt om at få udleveret deres oprindelige rejsedokumenter, muligvis er draget til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

Flere af Folketingets andre partier vender sig imod forslaget fra Dansk Folkeparti. De Konservative kalder forslaget "direkte vanvittigt".

- Jeg synes ikke, det er klædeligt, at Dansk Folkeparti begynder at puste til fremmedhadet så tæt på så tragiske begivenheder. Det er meget vigtigt, at vi bevarer anstændigheden. Det er en meget alvorlig sag at være flygtning, og det burde ikke være svært at adskille det fra at være en mulig terrorist, siger politisk ordfører Mai Mercado (K) til Berlingske.

Også Liberal Alliance, Enhedslisten og De Radikale tager afstand fra forslaget. De beskylder Dansk Folkeparti for at misbruge angrebene i København til egen vinding.

I 2014 ankom cirka 7000 asylansøgere fra Syrien.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time