DF vil beholde ferie til kontanthjælpsmodtagere

Det er vigtigt, at også kontanthjælpsmodtagere kan slappe af med deres familier, siger DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted

DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted mener stadig, at kontanthjælpsmodtagere skal have ret til ferie. (Foto: Polfoto)
DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted mener stadig, at kontanthjælpsmodtagere skal have ret til ferie. (Foto: Polfoto)

Hvis det står til Dansk Folkeparti skal kontanthjælpsmodtagere fortsat have ret til at holde fem ugers ferie om året.

Det siger DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted til Ekstra Bladet.

- DF var selv med til at indføre reglen i 2012 under den daværende SR regering, siger Bent Bøgsted.

- Jeg synes stadig, det er en god ordning, hvis kontanthjælpsmodtagerne altså har en familie at holde ferie med.

- Derfor skal beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen komme med en meget god og overbevisende forklaring til mig, hvis jeg skal sige ja til regeringens forslag.

En måned uden aktiviteter

Han undrer sig over, at beskæftigelsesminsiteren på sit pressemøde fortalte, at kontanthjælpsmodtagere skal have ret til en måned fri for aktiviteter.

- Jeg kan ikke se, at der er den store forskel på at holde fem ugers ferie eller holde en måned fri for jobaktiviteter. Derfor mener jeg fortsat, at kontanthjælpsmodtagerne skal have lov til at holde ferie, siger Bent Bøgsted.

SU ydelse til alle

Han undrer sig også over, at regeringen vil stille alle unge under 30 år ens, så de skal ned på SU-niveau i stedet for at få kontanthjælp.

- Da SR regeringen indførte deres kontanthjælpsreform i 2012, fik DF indført, at de unge under 30 år, der havde taget en uddannelse, skulle have en lidt højere kontanthjælpsydelse, hvis de ikke kunne få et job.

- Det mener vi stadig, for sådanne unge har jo netop vist, at de gerne vil tage en uddannelse, selv om der måske ikke umiddelbart er noget job til dem.

Meget at forhandle om

Bent Bøgsted frygter også, at enlige kontanthjælps forsøgere kan få svært ved at gennemføre at arbejde 225 timer om året, hvis de ikke vil have skåret i deres pension.

- Generelt er vi i DF parat til at forhandle, men det er ingen hemmelighed, at der er meget at forhandle om, siger Bent Bøgsted til Ekstra Bladet.

131 kommentarer
Vis kommentarer