DF vil skærpe krav til permanent ophold til flygtninge

Hårdere sprogkrav og krav om selvforsørgelse skal ifølge DF sænke antallet af permanente ophold til flygtninge

Langt færre flygtninge skal have permanent ophold i Danmark, end det er tilfældet i dag. Det mener Dansk Folkeparti, der er klar med nogle af sine krav til de kommende forhandlinger med Venstre-regeringen om finansloven for 2016.

- Der er ikke nogle gode argumenter for, at flygtninge skal være i Danmark permanent og dermed komme i betragtning til at blive danske statsborgere. Det vil vi gøre så vanskeligt som muligt, siger partiets integrationsordfører, Martin Henriksen, til Ritzau.

Han understreger samtidig, at tildelingen af permanent ophold i Danmark ikke bør gives alt efter, hvor forfulgt flygtninge er.

Hvis flygtninge skal have permanent ophold i Danmark, skal de opfylde sprogkrav på det niveau, der hedder Dansk 2 eller Dansk 3, mener partiet, der også vil kræve, at flygtninge skal være selvforsørgende i en "årrække".

- Flygtninge er i dag undtaget langt de fleste krav, når det gælder permanent opholdstilladelse. Derfor er det faktisk nemmere for flygtninge at få det, end det er for alle andre udlændinge, siger Martin Henriksen.

Ud over kravene til permanent ophold vil partiet også have, at de flygtninge, der fik midlertidig status under SR-regeringen, bliver omfattet af den sænkning af ydelsen, som regeringen gennemførte kort efter, den tiltrådte.

- Hvis man sætter folk ned i ydelse, så kan man ikke udelukke, at der vil der være nogle, der ikke kan betale husleje, og som derfor må finde et nyt sted at bo, siger Martin Henriksen.

- Det kan være, at det bliver på et asylcenter. Derfor kan det være, at kapaciteten på asylcentrene skal udvides. Det er meget sandsynligt.

Stramningerne bliver en del af den samlede pakke af krav, som Dansk Folkeparti tager med til de første finanslovsforhandlinger, hvor partiet er det største borgerlige parti.

- Vi føler, at der er behov for, at der sker noget på udlændingeområdet. Det var en fin begyndelse efter valget, men nu er vi nået dertil, hvor vi bliver nødt til at rykke. Vi har også en klar forventning om at blive imødekommet på de her ting, siger Martin Henriksen.

26 kommentarer
Vis kommentarer