DF'er nægter at betale licens: Raser mod DR-værts opfordring til boykot

Folketingskandidat og byrådsmedlem i Næstved Kommune, Githa Nelander (DF), roser Den Korte Avis for ikke at pakke sandheden ind i pladderhumanisme

Githa Nelander fortæller, at DR bare kan komme. Hun har ikke tænkt sig at betale licens mere. Privatfoto
Githa Nelander fortæller, at DR bare kan komme. Hun har ikke tænkt sig at betale licens mere. Privatfoto

Folketingskandidat og byrådsmedlem i Næstved Kommune, Githa Nelander, er færdig med DR. Hun nægter at betale licens. Og hun har sendt en mail til DR's Licenskontor, hvor hun kræver, at de stopper med at sende hende regninger.

Årsagen er, at en af DR's studieværter på radioens P3 i fredags formulerede sig på en måde i en udsendelse, hvor man kunne få opfattelsen af, at han opfordrede til boykot af den indvandrings- og islamkritiske netavis Den Korte Avis. Værten havde konstateret, at der stadig var nogen, der annoncerede hos netavisen.

Han sagde: 'Nu er der gjort opmærksom på det, og så kan det være, at der ryger et par annoncer flere. Ellers kan I jo altid gå ind og tjekke denkorteavis.dk og så kontakte de respektive firmaer på deres Facebook-side'.

Studieværtens udmelding skete, efter at en række firmaer med Nordea i spidsen forinden offentligt havde fortalt, at de har trukket deres annoncer fra Den Korte Avis. De vurderer, at Den Korte Avis' journalistik ikke er forenelig med firmaernes profil.

For Githa Nelander er der ingen tvivl om, at det ikke alene er studieværten, der er noget galt med hos DR.

- Det er ikke første gang, jeg har siddet og krummet tæer i min bil, fordi en af DR's fantastiske værter fra venstrefløjen siger noget om indvandring. Det er en hetz. Og når jeg vælger at droppe licensen, så er det, fordi jeg bruger værtens egen medicin. Hvis nogen ikke kan levere noget, jeg kan stå inde for, så må jeg trække mig. Det har jeg gjort, siger Githa Nelander til Ekstra Bladet.

'Korstog mod frihed'
Githa Nelander bruger ordet 'pladderhumanisme' om den tendens, hun lægger mærke til hos DR.
- Så længe de kører det korstog mod vores frihed, og så længe de drager mig som licensbetaler ind i deres spil ved at forsøge at begrænse vor frihed til at tænke, hvad vi vil, så kan jeg ikke stå inde for det.

Men nu er du jo forpligtet til at betale licens. Det kan du ikke vælge fra, når du har computer, fjernsyn og smartphone.

- Jeg er klar til at gå hele vejen. De kan bare komme an.

Men hvad vil du gøre, når du får besøg af licensmanden?

- Jeg vil stille ham en række spørgsmål. Inden jeg får sikkerhed for, at det ikke sker igen, får DR ikke penge af mig.

Samfund Vrede kunder boykotter Føtex: ’Det er knæfald for Islam’

FOto: Peter Hove Olesen
FOto: Peter Hove Olesen
 

Githa Nelander har sammen med sin afmelding af licensen sendt netop de spørgsmål til DR, som hun håber at få svar på. Hun har blandt andet spurgt, om studieværtens udtalelser får nogen konsekvenser for ham. Og hun spørger også DR om, hvordan de vil gøre fremadrettet for at undgå noget lignende.
Nelander forventer ikke at få noget svar. Men når hun har spurgt, som hun har gjort, så er der en årsag.

- Det er for at påpege hvor alvorligt, det er, som de har gang i, forklarer Githa Nelander.

Redaktionschef beklager
DR's redaktionschef Naja Nielsen valgte søndag at undskylde de udtalelser, som studieværten kom med i fredags. Det skete i Presselogen på TV2 News. Og også værten selv har givet udtryk for, at han formulerede sig uheldigt, da han oplyste lytterne om, at de kunne gå ind på Den Korte Avis' hjemmeside for at finde andre annoncører, som bør få en lille hilsen om, hvad det er for en side, de annoncerer på.

Men en undskyldning er ikke nok for Githa Nelander.

Anders Steggers redaktør har følt sig nødsaget til at beklage hans udtalelser i morgenprogrammet. Foto: Jacob Jørgensen Samfund P3-vært opfordrede til Den Korte Avis-boykot: Nu beklager DR 'Det var en klar fejl'

- Jeg så ikke nogen tårer i øjenkrogen, men jeg håber, de mener det. Desværre har vi efter min mening nu nået et punkt, hvor en undskyldning ikke længere er nok.

Redaktionschef Naja Nielsen valgte søndag at beklage, at en studievært fredag udtalte sig på en uheldig måde. Foto: Jan Grarup
Redaktionschef Naja Nielsen valgte søndag at beklage, at en studievært fredag udtalte sig på en uheldig måde. Foto: Jan Grarup

Også Githa Nelanders partiformand Kristian Thulesen Dahl kritiserer DR. Det sker i hans ugebrev, som han sendte til Ekstra Bladet mandag.

- Den politiske dimension i denne kampagne rettet mod Den Korte Avis’ økonomi og dermed avisens mulighed for at eksistere ses tydeligt, når Anders Stegger, studievært på public service-giganten DR’s P3, opfordrer lytterne til at slutte sig til kampagnen for at få virksomheder til at stoppe annonceringen på Den Korte Avis’ hjemmeside. Kunne man forestille sig det modsatte? At en DR-studievært ville opfordre til at støtte Den Korte Avis og boykotte de virksomheder, der har droppet annonceringen? Det forekommer ganske usandsynligt, skriver han.

Hug til Ekstra Bladet
Og så får Ekstra Bladet lige en på puklen i partiformandens klumme:

- Dansk Folkeparti har blandt andet annoncer i Ekstra Bladet. Det har vi selvfølgelig, fordi vi gerne vil præsentere vores budskaber for avisens læsere. Gad vide, om folk så tror, at Dansk Folkeparti er enig i alt, der står i Ekstra Bladet? Næppe.

Snart vil netmediet Den Korte Avis' bankkonti og regnskaber varetages af en anden bank end Nordea. Foto: Peter Hove Olesen Samfund Nordea og Den Korte Avis i tilspidset konflikt: Nu skifter vi bank

Chefredaktør for Den Korte Avis, Ralf Pittelkow, ærgrer sig over, at en række annoncører med Nordea, Ikea, Føtex, Scandlines, Læger UDen Grænser, Telia, Elgiganten og andre har vendt mediet ryggen. Han kalder annonceboykottet for et 'angreb på ytringsfriheden'. Det har mange svært ved at forstå. Men Githa Nelander bakker op.

- De forsøger at lukke ned for de fortællinger, der er om de borgere med anden etnisk herkonst. Og det gør de ved at trække på deres støtte for at få dem lukket. Det virker koordineret. Hvis man på den måde prøver at styre medierne, virker det endda meget kommunistisk i mine ører. Så prøver man at dreje fortællingen over, hvor man gerne vil have den. Man får ikke fortalt virkeligheden, som den er, siger Githa Nelander.

SF er uenig
Kristian Thulesen Dahl hælder også til, at der er gået politik i den for virksomhederne.

- Man skulle jo nødig udfordre den politiske korrekthed. Tænk, hvis man risikerede en 'shitstorm' på de sociale medier, skriver han i sit ugebrev.

Ralf Pittelkow og konen Karen Jespersen driver Den Korte Avis sammen (Foto: Peter Hove Olsen/POLFOTO Dansk politik Annoncørerne flygter fra Den Korte Avis: Nu kommer DF til undsætning

SF's gruppeformand og medieordfører Jacob Mark er til gengæld lodret uenig med DF. Han fortæller, at Den Korte Avis er en skændsel og bør fratages mediestøtten.

- De laver et fuldstændig vanvittigt farvet tenderende til et racistisk indhold, siger han.

Pernille Vermund ville droppe annoncerne i Politiken, hvis hun havde nogen, skriver hun på Facebook. Arkivfoto Samfund Vermund bestiller annonce i Den Korte Avis med det samme

1403 kommentarer
Vis kommentarer