Disse Trump-udbrud koster gigant 96 milliarder

Donald Trumps udbrud har været dyrt for verdens rigeste mand. Amazon har tabt 16 milliarder dollars på bare en uge

Donald Trump er ikke bange for at pege fingre. Heller ikke når det gælder de rige (Foto: AP)
Donald Trump er ikke bange for at pege fingre. Heller ikke når det gælder de rige (Foto: AP)

Donald Trump er ikke bange for lange ud efter folk på de sociale medier, og nu har han sin rettet sin Twitter-pistol mod giganten Amazon.

Den amerikanske præsident mener ikke, at internethandelsvirksomheden betaler nok i skat, og det fik ejeren Jeff Bezos at vide. På den hårde måde.

Amazon-aktien faldt i løbet påsken med 10 procent, hvilket svarer til 16 milliarder dollars (96 milliarder danske kroner red.)

Det hele startede i 29. marts, hvor Donald Trump sendte følgende tweet ud i virkeligheden:

'Jeg har udtrykt mine bekymringer med Amazon langt før valget. Ulig andre skatteydere betaler de ingen eller meget lidt skat til staten eller de lokale 'regeringer', men alligevel bruger de vores postvæsen som deres stikirenddreng. (Det medfører et kæmpe tab for USA), og de sætter mange tusind detailhandlere ud af spillet', skrev Donald Trump.

To dage senere var den gal igen, og Donald Trump langede igen ud efter Amazon.

'Mens vi taler om emnet, så er det blevet rapporteret, at US Post Office vil tabe 1,5 dollar i gennemsnit på hver pakke, som de leverer for Amazon. Det løber op i milliarder... Amazon må betale omkostninger og skat nu!'

Efter Donald Trumps beskyldninger har flere medier påpeget, at Amazon rent faktisk har betalt skat. Ifølge New York Times betalte Amazon 957 millioner dollars i indkomstskat i 2017.

Desuden skriver New York Times, at US Postal Service ganske rigtigt fremlagde et regnskab med et tab på 540 millioner dollars, men det skyldes ikke alene Amazon. Siden 2001 er antallet af sendte breve faldet med 41 procent.

Men Trumps udbrud stoppede ikke, for præsidenten køber ikke, at Amazon også er med til at tjene penge til postvæsenet.

I januar 2018 blev Jeff Bezos kåret til verdens rigeste mand. Han er god for over 660 milliarder danske kroner.

Foto: AP
Foto: AP

Mark Zuckerberg og Sheryl Sandberg ses her sammen under en konference. Foto: All Over Press Kendte Zuckerbergs højre hånd: Mandens død knuste Facebook-boss

Det kan kun gå for langsomt med at få smidt Trump på porten, skriver Hans Engell. Foto: AP/Win McNamee Meninger Engells brevkasse: Vi skal af med Trump - hurtigt

317 kommentarer
Vis kommentarer