Annonce:
Annonce:

Dokument afslører: Vidste vilde påstande var løgn

Donald Trumps egne folk troede ikke på de opsigtsvækkende anklager om valgsnyd, som hans personlige advokater ellers fremsatte. Det viser et offentliggjort dokument

Ekstra Bladet var til stede i USA under et af Rudy Giulianis pressemøder, hvor advokaten slyngede om sig med anklager om valgfusk.
Annonce:
Følg Politik

Den fik ikke for lidt, da Donald Trumps advokater Sidney Powell og Rudy Giuliani to uger efter valget i november 2020 holdt et pressemøde i Det Republikanske Partis hovedkontor i Washington.

Udokumenterede beskyldninger om indblanding fra kommunistiske stater i Sydamerika, mangemilliardæren George Soros og virksomheden Dominion Voting Systems blev livligt fremført på vegne af Trump-lejren.

Men få dage før det kaotiske pressemøde i den amerikanske hovedstad havde Trumps kampagneteam udformet et dokument, hvor de selv afviste konspirationsteorierne efter en intern undersøgelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sidney Powell og Rudy Giuliani under pressemødet i Washington 19. november 2020. Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Sidney Powell og Rudy Giuliani under pressemødet i Washington 19. november 2020. Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

Så Trump dokumentet?
Det viser dokumenter, som ifølge New York Times blev frigivet mandag i forbindelse med en ærekrænkelsessag, der er blevet anlagt af Dominions chef Eric Coomer.

Annonce:

Rudy Giuliani udtalte ved samme lejlighed, at han ikke så dokumenter før pressemødet. Det spiller dog ingen rolle, mener Coomers advokater.

- Dokumentet viser, at Trump -kampagnen - i det mindste internt - har udtalt, at der ikke er beviser for konspirationerne omkring Dominon. Ikke desto mindre fortsatte Trump-kampagnen med at lade sine folk sprede disse konspirationsteorier uden at fortælle, at deres egen undersøgelse viste, at disse teorier var falske, lyder det fra Dominion-lejren ifølge New York Times.

Rudy Giuliani har anklaget Dominion Voting Systems for i virkeligheden at være ejet af et andet selskab ved navn Smartmatic, som han mener, er grundlagt i Venezuela af den tidligere socialistiske leder Hugo Chávez.

6. januar stormede vrede demonstranter Kongressen i Washington efter en tale af daværende præsident Trump ...

Annonce:

Rapport afviser
Det er endnu uvist, hvorfor der alligevel blev givet grønt lys til det opsigtsvækkende pressemøde, og om Donald Trump selv så det interne dokument.

I sommer lød det i en omfattende rapport fra en række republikanske senatorer, at man kunne afviser alle anklager om valgsnyd i delstaten Michigan.

En domstol i New York har ligeledes slået fast, at Trumps personlige advokat Rudy Giuliani fratages retten til at drive advokatvirksomhed i staten New York, efter at han løj om snyd med stemmerne under præsidentvalget

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: