Dominique Strauss-Kahn er frifundet

Dominique Strauss-Kahn er frifundet efter sex-anklager

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn er frifundet. Netop den ventede frifindelse har ved flere lejligheder skabt uro foran retten. (Foto: AP)

Dominique Strauss-Kahn, den engang så magtfulde mand som blev spået præsidentposten i Frankrig, er blevet frifundet for anklager om rufferi.

Det fremgår af dommerens oplæsning af den 147 sider lange dom i retslokalet i Lille, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Frifindelsen var ventet. Blandt andet efter at flere af de seks sagsøgere i sagen - prostituerede og en forening - har opgivet deres anklager mod Strauss-Kahn.

Ingen af de prostituerede er til stede under fredagens retsmøde, men alene repræsenteret af deres advokater, rapporterer den franske avis Metroxpress på en liveblog fra stedet.

Dominique Strauss-Kahn derimod ankom i god tid, tilsyneladende selvsikker og afslappet.

Han stod anklaget sammen med 13 andre for rufferi.

Strauss-Kahn har erkendt, at han er libertiner, men han siger, at han blev "forfærdet" over at erfare, at kvinderne i de sexfester, som han deltog i, var prostituerede.

Han har afvist, at han skulle have været med til at organisere sexfesterne, som fandt sted i Paris, Bruxelles og Washington 12 gange i årene 2008-2011.

En prostitueret, der er kendt under navnet Jade, har sagt i retten, at en scene ved sexfesterne mindede om et orgie i antikken.

- En mand lå på en seng med mange kvinder omkring sig. Der var ikke andre mænd, sagde hun og erkendte, at hun ikke vidste, hvem Strauss-Kahn var på det tidspunkt.

Under retssagen mistede Strauss-Kahn sin selvbeherskelse, da prostituerede blev spurgt til, om den seksuelle samkvem var af en karakter, som de ikke ønskede at være med i.

- Jeg er ikke stillet for retten for afvigende seksuel adfærd, sagde han ophidset.

Prostitution er lovligt i Frankrig, men rufferi kan straffes med op til ti års fængsel og bøder i millionklassen.

35 kommentarer
Vis kommentarer