Annonce:
Annonce:

Dommer skrider ind over for Trumps adskillelser

En dommer kræver at adskilte familier bliver bragt sammen hurtigt

Donald Trump underskrev i sidste uge et direktiv, der skal sætte en stopper for regeringens egen forfejlede tilgang ved grænsen. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP
Donald Trump underskrev i sidste uge et direktiv, der skal sætte en stopper for regeringens egen forfejlede tilgang ved grænsen. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP
Annonce:
Følg Politik

Sjældent har den amerikanske præsident, Donald Trump, mødt så meget modstand, som da hans politik tidligere på måneden til, førte til at små børn på stribe blev adskilt fra deres forældre ved den amerikanske grænse.

Den sønderlemmende kritik fik relativt hurtigt Trump til at trække i land, hvilket betød, at han underskrev et direktiv, der sagde, at familier ikke måtte blive adskilt ved grænsen.

Men på trods af den ændrede politik, er der mange familier, der endnu ikke er blevet bragt sammen, da myndighederne ved Trumps underskrivelse endnu ikke havde lagt en plan for, hvordan det skulle foregå.

Nu har en dommer i Californien imidlertid skredet ind og krævet handling.

Det skriver CNN.

Annonce:

Dommeren, Dana Sabraw, kræver, at alle børn under fem år bliver genforenet med deres familier inden to uger, mens børn over fem år skal genforenes med deres familier inden 30 dage.

Hun kræver samtidig, at forældre får mulighed for at komme i kontakt med deres børn telefonisk inden 10 dage, hvis ikke det allerede er sket.

Hun understreger imidlertid, at hun ikke går imod regeringens ønske om at retsforfølge folk, der krydser grænsen ulovligt - kun at de ikke skal adskilles fra deres børn i den proces.

Melania besøgte migrantbørn - men det var jakken, der tog opmærksomheden

Man har bedre styr på ejendele end børn
Den californiske dommer langer dog hårdt ud mod adskillelsen af immigrant-familier og regeringens implementering af politikken.

Annonce:

- Praktiseringen af adskillelsen af disse familier var implementeret uden noget effektivt system eller procedure for (1) sporing af børnene efter de var blevet adskilt fra deres forældre, (2) at muliggøre kommunikation mellem forældre og deres børn efter adskillelsen, og (3) genforeningen af forældre og børn efter forældrene vender tilbage til immigrationsmyndighederne efter udståelsen af deres dom. Det her er en foruroligende virkelighed, skriver dommeren.

Hun undrer sig over, at regeringen er i stand til at registrere alle ejendele tilhørende kriminelle og immigranter, mens deres sag bliver håndteret, men at man ikke er i stand til at sørge for at opretholde en kontakt mellem forældre og børn.

Donald Trump har, efter det seneste direktiv, fastholdt at man vil føre en hård politik ved grænsen, som dog altså fremover ikke vil resultere i, at børn bliver adskilt fra deres forældre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: