Domstol i Kairo opretholder dom over ekspræsident Mubarak

Egyptens tidligere præsident har været indlagt på militærhospital det meste af tiden, siden han blev styrtet

Egyptens øverste appeldomstol siger ifølge Reuters lørdag, at den opretholder en dom på tre års fængsel til den afsatte præsident Hosni Mubarak og hans to sønner for korruption.

Det står dog ikke umiddelbart klart, hvor længe Mubarak skal forblive i fængslet. Begge hans sønner blive sat på fri fod i oktober, fordi deres straf blev reduceret med den tid, som de havde siddet fængslet under retsopgøret.

Den 87-årige Mubarak, der styrede Egypten i tre årtier, har siden han blev afsat efter en folkelig opstand i 2011, ligget det meste af tiden på et militærhospital.

Mubarak blev præsident i Egypten efter Anwar Sadat, der blev dræbt ved et attentat i 1981.

Det var i maj sidste år, at Mubarak og hans to sønner blev idømt tre års fængsel for underslæb for omkring 110 millioner kroner fra fonde, der skulle gå til at vedligeholde Egyptens præsidentpaladser.

Domstolene har foreløbig afvist at føre en separat retssag mod Mubarak for drab. Afvisningen er stadig ved at blive behandlet ved appeldomstolene.

Anklagerne om drab gælder flere hundrede demonstranter, der blev dræbt på og omkring Tahrir-pladsen i Kairos bymidte under den folkelige opstand mod Mubarak-regimet i januar 2011.

Mubarak satte sine soldater ind, og der blev åbnet ild mod demonstranterne.

I sommeren 2014 frifandt en domstol den tidligere egyptiske indenrigsminister Habib al-Adly for korruption og for at hvidvaske penge i løbet af sin ministertid.

Adly var minister under Mubarak.

Mubarak blev afløst af Mohamed Mursi med tilknytning til Det Muslimske Broderskab, men han blev ligeledes fjernet efter blodige uroligheder i Egypten. I dag er den tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi Egyptens præsident.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere