Domstol: Trump skal fremlægge sine selvangivelser

Trump kan ikke blokere for udlevering af otte års selvangivelser til anklager i New York, mener dommer

Her bliver Trump spurgt om betaling til Stormy Daniels under et pressemøde i 2018. Video: AP

En føderal domstol i USA har afvist præsident Donald Trumps forsøg på at undgå at fremlægge sine selvangivelser, som anklagemyndigheden i New York har bedt om.

Kendelsen indebærer, at anklagemyndigheden kan stævne Trump for at få adgang til otte års private selvangivelser og skatteopgørelser fra hans virksomheder som led i en efterforskning.

Trumps advokater har dog meddelt, at de vil kære mandagens domstolskendelse. Det vil formentlig betyde, at sagen kan trække ud, skriver New York Times.

Anklagemyndigheden i New York har stævnet Trumps revisor for at få udleveret selvangivelser fra 2011 og frem.

Anklager Cyrus Vance er ved at undersøge, om Trump har forbrudt sig mod nogen af delstatens love, da han og hans firma refunderede beløb, som Trumps tidligere advokat Michael Cohen har betalt til stripperen Stormy Daniels.

Hun hævder at have haft et kortvarigt forhold til Trump - noget, som præsidenten afviser.

Hvis det lykkes Cyrus Vance at få Trumps selvangivelser udleveret, betyder det ikke nødvendigvis, at de vil blive offentliggjort.

Dokumenterne er omfattet af regler om fortrolighed, indtil de eventuelt bliver fremlagt som beviser i en måske kommende retssag, skriver New York Times.

Trump og hans advokater har argumenteret for, at præsidenten ikke kan efterforskes, så længe han sidder i Det Hvide Hus.

Det fremgår ikke tydeligt af den amerikanske forfatning, om præsidenter kan blive sigtet i en sag, mens de sidder i embedet, skriver New York Times. Højesteret har ikke taget stilling til spørgsmålet, tilføjer avisen.

503 kommentarer
Vis kommentarer