Donald Trump går i kødet på 'Danmarkselskeren'

Bernie Sanders bliver beskrevet som 'kommunist og svag' af Donald Trump

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, der ikke er bleg for at tilsvine alt fra kvinder til mexikanere, har nu fået et nyt mål for sine kontroversielle udbrud. Denne gang er det den demokratiske udfordrer Bernie Sanders, der forleden i en af de store TV-debatter, erklærede sin fascination af Danmark.

Den amerikanske senator, Bernie Sanders, har i flere år talt godt om den danske velfærdsmodel. (Foto: AP) Politik - 14. okt. 2015 - kl. 10:08 Præsidentkandidat elsker Danmark: Her kan USA tage ved lære

I en tale foran 5000 mennesker på Richmond International Raceway i Virginia, gik Trump direkte efter den uafhængige senator fra Vermont, der ligesom Trump selv, har høstet massiv støtte fra blandt andet græsrodsbevægelser. Det skriver AP.

Bernie Sanders beskriver sig selv som en 'demokratisk socialist', men Trump gjorde i sin tale Bernie Sanders til en 'socialist/kommunist' og bebrejdede ham for at skubbe Hillary Clinton i en mere venstredrejet retning under den store demokratiske debat tirsdag aften.

- Hun er nødt til at give det hele væk, opmuntret af denne galning, der stod ved siden af hende. Fordi han giver det hele væk, er hun nødt til at følge efter, brølede Trump og fortsatte:

- Vi er nødt til at være forsigtige.

Trumps optræden var den første siden tirsdagens debat, og undervejs var han aldeles aktiv på det sociale medie Twitter. Her undrede han sig blandt andet også over den store forskel mellem de republikanske kandidaters debatter, der udvikler sig meget ophedet, og den demokratiske debat, der, ifølge Trump, var noget af en fuser.

- Der var ingen angreb!, sagde han om behandlingen af Hillary Clinton og beskrev modsat den Republikanske debat som 'noget der lignede et reality-show'.

Trumps tale blev på et tidspunkt forstyrret af en gruppe på omkring 12 mennesker, der begyndte at hoppe op og ned, mens de råbte 'Stop Trump'. De blev eskorteret ud af politiet og sikkerhedsfolk.

Onsdag offentliggjorde Trumps kampagnestab en onlineannonce, der ligeledes gik efter Bernie Sanders. Her kaldte Trump senatoren fra Vermont for 'for svag til at lede'. Flankeret af en serie skræmmende fotos - inklusiv billeder af Islamisk Stat, siger speakeren:

- Verden er et farligt sted. Vi har brug for en hård, stærk leder.

Herefter bliver et klip vist, hvor Sanders bliver afbrudt af en gruppe demonstranter under et valgkampsevent. Og speakeren siger:

- Og det er ikke denne mand.

1 af 2 (Fotocollage: AP)
2 af 2 
89 kommentarer
Vis kommentarer