Annonce:
Annonce:

Donald Trump tror på sluterklæring fra G7-møde

Den amerikanske præsident forventer, at deltagerne på G7-mødeT i Canada bliver enige om fælles erklæring

Annonce:
Følg Politik

Trods uenighed på især handelsområdet forventer USA's præsident, Donald Trump, at G7-landene på deres todages møde i Canada vil nå frem til en fælles sluterklæring.

Det siger Trump efter fredagens samtaler.

- Vi har gjort stor fremgang i dag. Vi må se, hvordan det hele forløber, siger Trump på et pressemøde uden at komme nærmere ind på indholdet i diskussionerne.

Uenighed om international handel, klimapolitik og atomaftalen med Iran har skabt tvivl om, hvorvidt G7-landene i fællesskab kan få formuleret en sluterklæring.

Medlemmerne af G7 er Canada, Frankrig, USA, Storbritannien, Tyskland, Japan og Italien.

Senest har Trump bragt sig i skudlinjen ved at indføre en straftold på stål og aluminium, som USA importerer fra EU, Canada og Mexico.

Både Canadas premierminister, Justin Trudeau, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har kritiseret tiltaget.

Trump svarede torsdag igen på Twitter.

- Fortæl venligst premierminister Trudeau og præsident Macron, at de pålægger USA massive toldsatser og laver ikke-monetære barrierer, skrev han i et af flere tweets.

Torsdag sagde Macron, at de andre lande i G7 kan blive nødt til at indgå aftaler uden om Trump.

- De andre G7-lande må ikke være bange for at indgå aftaler uden Trump, selv om det selvfølgelig altid er bedst med enstemmighed.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, gjorde det fredag klart, at topmødet måske ikke resulterer i et fælles slutkommuniké.

Trump forventes at forlade Canada lørdag formiddag, inden G7-mødet slutter. Det meddelte Det Hvide Hus torsdag. Forklaringen er, at Trump skal forberede sig på sit møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, den 12. juni i Singapore.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: