DR-vært om sejr til Trump: Fuck dig - Gud hjælp os!

DR beklager, at en radio-værtinde uafbrudt i tre timer fordømte valget af Donald Trump

DR-værtinden Julie Bundgaard kan ikke lide Donald Trump. LARSEN CLAUS BJØRN / POLFOTO
DR-værtinden Julie Bundgaard kan ikke lide Donald Trump. LARSEN CLAUS BJØRN / POLFOTO
Følg Politik

LÆS JULIE BUNDGAARDS SVAR I BUNDEN AF ARTIKLEN!
----------

De titusindvis af danskere, som tirsdag morgen lyttede til DR-kanalen P7 Mix kunne umuligt være i tvivl om, at radio-værtinden, journalist Julie Bundgaard har lutter foragt til overs for Donald Trump.

Gennem hele udsendelsen politiserede hun mod USA’s nyvalgte republikanske præsident.

Ekstra Bladet lyttede med i tre timer - lige fra kl. 7.05, hvor DR indledte programmet ’Morgen på P7 Mix’ med at spille Anna Davids hit ’Fuck dig’.

Det var i de minutter, hvor det efterhånden stod klart, at Trump ville vinde.

Fuck dig
'Fuck Dig'-sangen gav Julie Bundgaard anledning til at sende en helt særlig lykønskning over Atlanten:

- Anna David – ja - med det meget sigende nummer på denne morgen; nemlig ’Fuck dig.’ - Og så ellers ’god-morgen' – hvis man kan kalde det sådan, for det er altså en lidt anderledes verden, du er stået op til i dag. Valget i USA kulminerer netop i disse timer og lige p.t., der peger pinden altså i retning af, at en realitystjerne er USA’s næste præsident. Ja, fat det, hvem der kan, altså.

Så meget tvinger Trump Danmark til at betale for forsvar

Kl. 7.27 gentog Julie Bundgaard, at hun var ’særligt påvirket’ af det, ’der foregår i USA lige nu’.

Dybt suk
- Lige nu står det altså til, at Donald Trump skal være USA’s næste præsident, sagde hun efterfulgt af et dybt, opgivende støn.

Efter en radioavis spillede Julie Bundgaard ’Magisk’ med Nik & Jay, som synger ’ku' vi lave en Houdini og bare forsvinde væk herfra’ - med henvisning til udbryderkongen Houdinis forsvindingsnumre.

Også den sang udnyttede hun til at ytre sig mishag mod valgresultatet.

Vil lave 'Houidini'
- Valgresultatet i USA taget i betragtning, så føles det ikke særligt magisk lige nu. Jeg skal da love for, at jeg har da lidt lyst til at lave en Houdini, sagde den populære værtinde.

Kort tid efter blev lytteren præsenteret for en opfordring til at betale licens: DR skal afspejle både din og min virkelighed, lød påstanden, efterfulgt af Radioavisen kl. 8.

Herefter sagde Julie Bundgaard:

- De fleste af os er nok en smule grundvoldsrystede over nattens hændelser i USA. Som du måske hørte i Radioavisen, så er Donald Trump altså snublende tæt på at kunne kalde sig USA’s næste præsident. Fem valgmænd skiller ham fra Det Hvide Hus. Det er en lille smule scary (Skræmmende, red.) at tænke på. Åååååh.

Gud hjælpe os
Hun vurderede herefter, at valget af Trump også 'påvirker lytterne derude'.

- Så vi har behov for at komme i en fælles musikterapi. Jeg har sat mig for at lave en playliste til amerikanerne og til resten af verden. Gud hjælpe os – på en eller anden måde, sagde hun og bad lytterne komme med forslag til sange.

Ekspert: Sensationen nærmer sig - Trump mangler bare én stat

Kort tid efter spillede hun nummeret 'Danger Zone' og udbrød:

- Det kan godt være, at vi er på vej henad en highway på en danger zone. I hvert fald sådan som valgresultatet – det amerikanske valg - faldt ud i nat.

This Is Not America
På en lytter-opfordring spillede hun en sang til ’Obama og alle amerikanerne’: ’Please Don't Leave Me’ med Pretty Maids.

Den blev efterfulgt af ’This Is Not America’ med David Bowie, Land Of Confusion med Genesis og Tragedy med Bee Gees.

DR-chef: Det er ikke elegant

- Jan Laursen, souschef i DR Musik og Radio - hvad synes du om, at hun så tydeligt  signalerer, at hun ikke kan lide Trump?
- Det er ikke særlig elegant, og hendes udsagn er ikke et udtryk for DR's holdning. Der ryger i programmet en finke, måske to eller tre af panden. Det kan vi gøre bedre.

- Det er ikke et udtryk for DR's holdning siger du. Hvad er jeres holdning så til valget?
- Vi har ikke nogen holdning. Det skal vi ikke have.

- Men en DR-medarbejder ytrer jo holdninger på job i DR. Hvordan skelner lytterne mellem hendes private og DR's holdning?
- Hun repræsenter mest sig selv, og det er ikke elegant som sagt.

- Forstår du, hvis enkelte lyttere tror, at det er DR's holdning, når hun gennem tre timer politiserer mod Trump?
- Det kan jeg ikke svare på. Det er hendes holdninger.

 -Må hun ytre disse klare holdninger?
- I et program på en musik-kanal er det ikke passende.

- Der er hundredvis af chefer i DR. Hvorfor stoppede ingen hende i de tre timer, det stod på?
- Sådan foregår det ikke, når man laver live-radio. Men vi evaluerer, hvad der er sket, men ikke gennem pressen. Vi tager en snak med den pågældende vært, Julie Bundgaard.

- Nogen kalder DR røde lejesvende og den slags. Kan hendes udsagn fremme den holdning?
- Jeg har aldrig hørt den slags i forbindelse med P7 Mix.

Tog fusen på målingerne: Sådan 'snød' Trump dem alle

Julie Bundgaard:
Jeg beklager virkelig meget

- Jeg indrømmer blankt, at jeg var rystet i morges. Det har været et vildt valg, en vild nat, en vild morgen. Og ja, der røg helt sikkert en finke, som min chef udtrykker det, og det beklager jeg virkelig meget, skriver hun til Ekstra Bladet.

- Men jeg syntes netop, at jeg forsøgte komme hele vejen rundt i den halve time, playlisten til amerikanerne stod på. Der var ikke tale om en tre timer lang verbal "nedskydning" af Donald Trump. Det var ikke nogen normal morgen, uanset hvem der havde vundet. Heller ikke på P7 Mix.

- Ekstra Bladet burde nævne, at der også var kommentarer der fløj i Hillarys retning til Abba's 'One Of Us Is Crying' eller da der blev spillet Michael McDonald 'Sweet Freedom' til de mange amerikanere, der også havde det sådan - her bliver der også sagt til lytterne; - Det kan også være,  du synes, det er det bedste, der er sket, så må du også meget gerne byde ind - eller da Irene Cara's 'What A Feeling' blev til et bud på et nummer, der kunne spilles til Trumps sejrsfest.

- Mit arbejde er at være radiovært med personlighed, og for mit vedkommende er det tit, at kommentere kækt på både musik, historier eller verdenssituationen, samt at forsøge at skabe en forbindelse mellem musik og lytterens liv.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind