Bare 62 dage efter den svenske statsminister, Stefan Löfven, blev valgt, er hans regerings budgetforslag nedstemt.
Det betyder, at svenskerne skal til et ekstra Riksdagsvalg 22. marts 2015 - mindre end et halv år efter, Stefan Löfven sammen med sit parti, Socialdemokraterne, og De Grønne dannede regering.
Statsministeren valgte at udskrive valget i stedet for at træde helt tilbage, fordi han, som han siger, 'ser et helt andet politisk landskab end det, som var i oktober.' Stefan Löfven var på pressemødet i dag i det hele taget meget klar i mælet.
- Det er en ansvarsløs opførsel fra de fem partier, som stemte imod, siger han på pressemødet.
Regeringen, som i forvejen har været i mindretal, kunne i stedet have valgt at sende deres finanslovsforslag til revurdering i finansudvalget, men valgte i stedet at sende det til afstemning i Riksdagen.
Nedstemningen af regeringens finanslovsforslag betyder, at Alliansens - fire oppositionspartiers - forslag træder i kraft i stedet fra 1. januar.
Regeringen i Sverige består af Socialdemokraterne og De Grønne.
Det sidste riksdagsvalg var i september 2014. Dengang blev Riksdagen delt i tre dele: I regeringen, i Alliansen - som består af Moderaterne, Kristendemokraterne, Centerpartiet og Folkpartiet - og til sidst med Sverigedemokraterne.
Sverigedemokraterna har hele tiden været et meget vigtigt parti i Riksdagen, fordi de siger, at partiet gerne vil samarbejde med begge blokke, men det er en betingelse, at de er villige til at stramme politikken over for indvandrere.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.