Drama ved vælgermøde: Minister skudt

En gerningsmand har udsat Pakistans indenrigsminister for et skudattentat

Ahsan Iqbal er blevet skudt efter et vælgermøde i det østlige Pakistan. Foto: AP/ANJUM NAVEED
Ahsan Iqbal er blevet skudt efter et vælgermøde i det østlige Pakistan. Foto: AP/ANJUM NAVEED

Pakistans indenrigsminister Ahsan Iqbal er søndag blevet skudt i skulderen af en indtil videre uidentificeret gerningsmand.

Angrebet på ministeren skete umiddelbart efter, Iqbal havde holdt en tale til et politisk vælgermøde på sin hjemstavn i Punjab-regionen i det østlige Pakistan.

Ashan Iqbal sad i sin bil og var på vej væk fra vælgermødet, da gerningsmanden kom frem af ingenting og affyrede sit våben mod ministeren, der er blevet hasteindlagt på hospitalet:

- Han bliver behandlet på distriktshospitalet i Narowal. Han er ved bevidsthed og udenfor livsfare, siger hans søn Ahmad Iqbal til Al Jazeera.

Pakistans premierminister, Shahid Khaqan Abbasi, udsendte umiddelbart efter attentatet en officiel erklæring, hvor han fordømmer angrebet:

- Premierministeren har give ordre til en grundig undersøgelse af episoden fra politiet i Punjab, skriver han blandt andet.

Det bliver også oplyst, at mindst en mand er anholdt og politiet er fortsat til stede for at efterforske nærmere.

Malik Ahmed Khan, talsmanden for den lokale regering i Punjab-regeringen, fortæller til nyhedsbureauet AFP, at gerningsmanden blev overrumplet med det samme:

- Attentatsmanden skulle lige til at løsne sit andet skud, da politiet og flere personer, der var til stede under mødet, overmandede ham. 

Iqbals parti, PML-N, har haft magten i Pakistan de seneste fem år. De knap 200-millioner pakistanere går til parlamentsvalg i juli senere på året.

25 kommentarer
Vis kommentarer