Dukkepartiet: Vi løj om opbakning

Melding om 18.000 godkendte vælgererklæringer var en nødløgn, som skulle skabe opmærksomhed om Dukkepartiet, erkender medstifter

De maskerede politikere fra Dukkepartiet træder et skridt længere frem i offentligheden og præsenterer flere slagsange og politiske paroler på Christiansborg Slotsplads. De præsenterer en statsministerkandidat i form af et barn. Foto: Polfoto: Janus Engel.
De maskerede politikere fra Dukkepartiet træder et skridt længere frem i offentligheden og præsenterer flere slagsange og politiske paroler på Christiansborg Slotsplads. De præsenterer en statsministerkandidat i form af et barn. Foto: Polfoto: Janus Engel.

Dukkepartiet har drevet gæk med demokratiet og medierne.

Flere medier kunne i går berette, at Dukkepartiet, hvor medlemmer bærer masker, kun var 2000 vælgererklæringer fra at stille op til et Folketingsvalg. Men nu kan Ekstra Bladet afsløre, at de mange vælgererklæringer var ren og skær løgn. Partiet er ikke i nærheden af at kunne stille op.

- I har afsløret os i en nødløgn, siger medstifter Kasper Gevaldig til Ekstra Bladet.

- Vi forsøgte at få 20.000 vælgererklæringer, men det kan ikke lykkedes. Vi har 500-1000 erklæringer. Vi mener dog, at det er ok at komme med en lille nødløgn, når der er ved at gå noget alvorligt galt, som det kommende valg, fortæller medstifteren.

Medier såsom P1, TV2 News, Politiken og Ritzau bragte nyheden om de mange vælgererklæringer videre. Ekstra Bladet bragte Ritzaus version. Men der er ikke de store samvittighedskvaler at spore hos partistifteren.

Hvorfor mener du, at I kan tillade jer at lyve om noget så alvorligt, som et Folketingsvalg?

- Vi brugte løgnen til at trænge igennem med en dagsorden, fordi vi kan se den lede ved politikerne, som breder sig, siger Kasper Gevaldig.

 

- Andre politikere er blevet taget i at lyve, men de har fortsat, og det gør vi også, siger han.

Men er I så ikke ligesom dem, I går op imod?

- Vi er ikke stolte af at lyve, men i mangel af bedre, har det været nødvendigt, siger Kasper Gevaldig.

Et af Dukkepartiets forslag er et klippekort til politikere. Hver gang en politiker er med i et danseprogram, en kagedyst eller rakker ned på en modstandere uden at have et politisk indhold, skal politikeren have et klip. Når en politiker er oppe på tre klip, så skal politikeren ryge ud i en måned.

Et parti skal have godkendte vælgererklæringer fra 1/175 af stemmerne ved seneste valg. Ved næste valg svarer det til 20.260 erklæringer.

For nylig blev partiet Alternativet opstillingsparate. De har blandt andet slået sig op på løftet om en ny politisk kultur. Men det er et halvhjertet protestparti, mener Dukkepartiet.

49 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere