Efter 11 døgns mystik: Nu har Putin vist sig

For første gang i 11 døgn har den russiske præsident Vladimir Putin mødt pressen

Her er han - Putin viser sig igen (Video: Ap)

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har netop afholdt et pressemøde på Konstantinov-pladsen i Sankt Petersborg sammen med sin kollega fra Kirgisistan, Almasbek Atambajev.

Associated Press transmitterede direkte fra pressemødet, og en journalist på pressemødet har lagt dette foto ud på Twitter:

Dermed har den russiske statsleder vist sig offentligt for første gang i 11 døgn. Hans fravær har affødt omfattende rygter og spekulationer i både Rusland og i udlandet.

På et spørgsmål fra pressen om, hvorfor han ikke har vist sig i de sidste 11 dage, svarede Vladimir Putin ifølge AFP.

- Vi ville alle kede os, hvis ikke der var rygter i omløb.

Det fik den kirgisiske præsident til at tilføje, at hans russiske kollega bestemt ikke fejler noget.

- Putin har kørt mig rundt i byen, og han sad selv bag rattet, siger Almasbek.

Rygter og jokes om den savnede præsident Vladimir Putin har bredt sig som en steppebrand på de sociale medier. I dag kan han gøre alle spekulationerne til skamme. (Foto: AP) Politik - 16. mar. 2015 - kl. 09:58 Twitter fuld af rygter og jokes: Hvor er Putin?

Vladimir Putin, der normalt er meget synlig i Rusland, havde ikke været set siden 5. marts, hvor han mødtes med den italienske premierminister Matteo Renzi.

Det var derfor imødeset med spænding, om han ville dukke op på det planlagte pressemøde i Sankt Petersborg.

Putins fremmøde besvarer imidlertid ikke spørgsmålet om, hvor han har været henne de sidste 11 dage - og hvad han har foretaget sig.

Se også: Rusland gennemfører kæmpe militærøvelse

Tidligere mandag var der dog tegn på liv fra den russiske leder. Det kom, da han beordrede Ruslands nordflåde og faldskærmsenheder i fuldt alarmberedskab som del af en militærøvelse i Arktis.

Ifølge forsvarsminister Sergei Sjoigu, deltager 38.000 soldater, 3360 udstyrsenheder, 41 krigsskibe, 15 ubåde samt 110 fly og helikoptere i øvelsen.

Spændinger mellem Rusland og Vesten har som følge af krisen i Ukraine nået det værste niveau siden Den Kolde Krig.

Vesten og Ukraine beskylder Rusland for at levere våben og soldater til de prorussiske separatister, der kæmper mod ukrainske regeringsstyrker i det østlige Ukraine.

139 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere