Annonce:
Annonce:

Efter 208 dages forhandling får Holland ny regering

Ny centrumhøjre koalition har kun et yderst snævert flertal med 76 mandater ud af de i alt 150

Annonce:
Følg Politik

Lederne af fire hollandske partier er nået til enighed om udkastet til et regeringsprogram, efter at have forhandlet om en ny centrum-højre regering i 208 dage.

Efter mange måneders politiske tovtrækkerier og forhandlinger bag lukkede døre står det klart, at de fire partiers ledere er klar til at fremlægge en regeringsaftale i parlamentet. En officiel lancering af aftalen ventes torsdag.

Det er godt syv måneder efter valget i marts, at premierminister Mark Ruttes erhvervsvenlige liberale VVD nu går i regering sammen med det progressive parti D66 samt de to kristne partier CDA og Den Kristne Union.

Den nye koalition har kun et yderst snævert flertal med 76 mandater ud af de i alt 150.

Iagttagere forudser, at det bliver en svag og skrøbelig regering, men Rutte forsikrer, at han er meget forhåbningsfuld.

Han ventes selv at blive på premierministerposten, hvormed han kommer til at stå i spidsen for en regering for tredje gang. De øvrige ministerposter ventes først at blive besat sent i denne måned.

Hollands politiske landskab er blevet ændret og kompliceret, efter at Geert Wilders, den højreorienterede leder af Frihedspartiet, har vundet meget terræn i de senere år og har taget vælgere fra både centrum-højre og den traditionelle venstrefløj.

Ruttes parti fik 33 pladser i parlamentet ved valget i marts, hvor premierministeren svor, at han ikke ville arbejde sammen med Geert Wilders' parti, som blev det næststørste med 20 pladser.

Rutte roser vælgerne for at have holdt Wilders ude af regeringskontorerne. For at have "sagt stop til den forkerte slags populisme", selv om Ruttes parti i takt med Wilders' fremgang selv har skærpet sin indvandrerpolitik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: