Efter affære med bodyguard: Kvindelig borgmester trækker sig

Den 54-årige kvindelige borgmester i Nashville, Megan Barry, trækker sig. Det sker efter en affære med hendes bodyguard og anklager om misbrug af offentlige midler

Megan Barry må pakke sine sager sammen efter affære med sin bodyguard. (Video: AP)
Følg Politik

Borgmesteren i Nashville, Megan Barry, trækker sig fra sit embede tirsdag, som led i, at hun i retten i dag erkendte sig skyldig i tyveri for mere end 10.000 dollars, der relaterer sig til den affære, hun indtil for nylig har haft med sin bodyguard Robert Forrest.

Borgmesteren blev i retten idømt en betinget dom med tre års prøvetid. 

Derudover indvilligede Megan Barry under retssagen i at refundere 11.000 dollars til Nashville, der er hovedstad i staten Tennessee. Pengene skal tilbagebetales for det, anklageren kalder 'ulovlige udgifter'.

Bodyguarden Robert Forrest skal ifølge anklageren betale 45.000 dollars tilbage. Penge, som han fejlagtigt var givet 'på tidspunkter, hvor han ikke var i tjeneste'.

Det skriver The New York Times

Megan Barry og hendes bodyguard til NHL-finale i juni 2017. De to indledte en affære omkring et halvt år efter, at Megan Barry tiltrådte som borgmester. De er begge gift. Foto: Jason Davis
Megan Barry og hendes bodyguard til NHL-finale i juni 2017. De to indledte en affære omkring et halvt år efter, at Megan Barry tiltrådte som borgmester. De er begge gift. Foto: Jason Davis
 

Borgmesterens tilbagetrædelse sker mere end en måned efter, at den hidtil populære, demokratiske borgmester indrømmede, at hun har haft en affære ved siden af sit ægteskab.

En affære med sin bodyguard, der begyndte i foråret 2016, nogle måneder efter, at hun indtog sit borgmesterkontor. Det skriver det amerikanske medie Tennessean.

Da hele miseren startede for fem uger siden lød beskeden fra borgmesteren, at hun ikke ville træde tilbage. Hun sagde yderligere i forbindelse med den offentlige indrømmelse:

- Jeg ved, at gud vil tilgive mig, men det behøver borgerne i Nashville ikke at gøre.

Hun har også kaldt affæren et personligt anliggende, og at hun ikke har begået nogen ulovligheder.

Efterforskningsenheden i Tennessee, der tager sig af statsrelateret efterforskning, fandt nøgenbilleder på bodyguardens telefon. Efterforskerne mente, at kunne bevise, at billederne var af Megan Barry.

På det tidspunkt nægtede Barrys advokat, at billederne skulle være af borgmesteren. Og hvis det skulle vise sig at være billeder af Megan Barry, var de taget uden at hun vidste det, sagde advokaten.

Megan Barry og Robert Forrest har deltaget i ti skatteyder-betalte ture, uden at borgmesterens kontoransatte har været til stede, inklusiv konferencer i Paris og i Grækenland og to gange i Washington.

Forrest har modtaget 173.843 dollars i overarbejdstimer fra juli 2015 til 15. januar i år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU