Efter chokudmelding: - Han er en racistisk røv

Donald Trump siger, at Demokratiske kongresmedlemmer 'bør rejse hjem'

Trump og Pelosi har tidligere været oppe at toppes. Blandt andet her, hvor samtalen faldt på grænsen til Mexico. Video: AP

USA's præsident, Donald Trump, har vakt forargelse og vrede, efter at han har opfordret en gruppe kvindelige kongresmedlemmer til at 'rejse hjem', hvor de kommer fra.

Demokraternes førstekvinde Nancy Pelosi kalder Trumps bemærkninger for 'fremmedfjendske'.

- Han bekræfter, at hans plan om at 'Make America Great Again' altid har handlet om at gøre Amerika hvidt igen.

Den demokratiske kongresmand Ted Lieu er ligeledes klar i spyttet.

- Han er en racistisk røv, lyder vurderingen af præsidenten.

Trump skrev søndag i en opdatering på Twitter, at de kvindelige kongresmedlemmer bør rejse hjem til deres oprindelsesland og 'hjælpe med at fikse de fuldstændig sammenbrudte og kriminelle steder, de kommer fra'.

Født i USA
Trumps angreb er rettet mod de fire 'mørke' kvinder Alexandria Ocasio-Cortez fra New York, Ilhan Omar fra Minnesota, Ayanna Pressley fra Massachusetts og Rashida Tlaib fra Michigan.

Men tre af kvinderne er født og opvokset i USA. Kun Ilhan Omar er født uden for USA. Hun kom til Minneapolis i 1997 som flygtning fra Somalia.

Trump har opfordret de folkevalgte, amerikanske kvinder Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar og Rashida Tlaib til at 'rejse hjem'. Foto: AFP
Trump har opfordret de folkevalgte, amerikanske kvinder Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar og Rashida Tlaib til at 'rejse hjem'. Foto: AFP
 

De fire kvinder udgør en magtfuld, venstreorienteret kvartet i Det Demokratiske Parti, der har været meget kritiske over for Trump og deres egen partiledelse, som de mener er for midtsøgende.

- Interessant at se 'progressive' demokratiske kongreskvinder, der oprindeligt kommer fra lande, hvis regeringer er totale katastrofer, ondskabsfuldt fortælle den amerikanske befolkning, hvordan vores regering skal køres, skriver Trump i en serie tweets.

'Uamerikansk'
Demokraternes præsidentkandidat Elizabeth Warren langer hårdt ud efter manden, som hun håber på at udfordret ved præsidentvalget i november 2020.

- Lad os være ærlige om, hvad denne grove kommentar er: Et racistisk, fremmedfjendsk angreb på Demokraternes kongreskvinder, skriver Elizabeth Warren på Twitter.

En anden kvindelig præsidentkandidat, senator Kamala Harris, kalder Trumps kommentar for 'uamerikansk'.

Hader Israel
Alexandria Ocasio-Cortez, der er født og opvokset i New York, har også svaret præsidenten igen.

- Det land, jeg kommer fra, og som vi alle sværger til, er USA. Du er vred, fordi du ikke kan forestille dig et Amerika, der omfatter os. Du har brug for et bange USA til din udplyndring, skriver hun.

I en ny række tweets svarede Trump sent søndag igen på kritikken.

- Trist at se Demokraterne forsvare folk, der taler grimt om vort land og som desuden hader Israel med en ægte og ukontrolleret lidenskab, skriver han.

Midt i Twiitter-stormen tog Trump søndag på golfbanen i Sterling, Virginia. Foto: Reuters
Midt i Twiitter-stormen tog Trump søndag på golfbanen i Sterling, Virginia. Foto: Reuters
 

898 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere