Efter Facebook-sviner: Nu beklager Lunde

Den nye miljø- og fødevareminister står ved kritik af den radikale politiker, men beklager 'hård tone'

I sin nytårstale opfordrede Løkke til god tone på facebook – spørgsmålet er om, hans egen minister skulle gense den video?

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har høstet en del kritik, efter at han søndag aften langede ud efter De Radikales Ida Auken på Facebook.

Og nu trækker ministeren - også på Facebook - en smule i land.

- Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage. Men jeg blev stærkt forundret over at høre Ida Auken i TV-Avisen ytre, at hun mener, jeg ikke bekymrer mig om miljøet, når jeg endnu ikke har mødtes med hende som miljø- og fødevareminister og talt politik, skriver Esben Lunde blandt andet tidligt mandag morgen.

Dansk politik - 6. mar. 2016 - kl. 22:22 Ny miljøminister i shitstorm efter ny facebook-update

Til DR sagde Ida Auken med henvisning til ministerrokaden og den omstridte landbrugspakke:

- Det virker som om, vi har fået en minister, der er omend muligt mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvfølgelig.

Sådan så det ud, da statsministeren i februar præsenterede Esben Lunde som ny miljøminister

Svinede De Radikale og Ida Auken
Det fik Esben Lunde Larsen til at lægge en tekst på Facebook, hvor han udtrykte glæde over De Radikales manglende aktuelle indflydelse i dansk politik.

- Hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere - både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik, skrev Lunde Larsen på Facebook.

Samtidig langede han ud efter De Radikales Ida Auken:

- Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme. Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30'er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet, skrev han.

Mandag står han fast på, at han mener, Ida Aukens kritik var usaglig. Han påpeger, at hans første handling i det nye ministerium 'er at sætte gang i forhandlinger om en netop en naturpakke, der skal styrke vores natur'.

- At jeg kommer fra ProduktionsDanmark er ikke lig med, at jeg ikke kerer mig om miljøet - tværtimod, lyder det nu fra Venstre-ministeren.

1 af 2 (Foto: Polfoto).
2 af 2 Esben Lunde beklager nu tonen i sit Facebook-opslag. (Foto: Foto: Sanne Vils Axelsen).
224 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere