Efter genåbningsdrama: - De tager ikke pandemien alvorligt

Pernille Rosenkrantz-Theil ærgrer sig over tirsdagens forhandlinger med blå blok, som hun samtidig langer ud efter

Det er ikke alle, der er enige med regeringen i dens prioriteringer, og sidste uge fik det enkelte erhvervsdrivende til at åbne på trods af påbud om det modsatte - blandt andre frisøren her.
Følg Politik

Tirsdag aften blev partierne i blå blok bedt om at forlade det virtuelle forhandlingsbord af regeringen, før de reelle forhandlinger blev indledt.

Sådan udlægger blandt andre de konservatives formand Søren Pape og Venstres Jakob Ellemann-Jensen den bratte afslutning på mødet.

Da diskussionen anført af oppositionen faldt på en større genåbning, end den regeringen lagde op til, fik de nemlig besked på at pakke sammen, lyder det enstemmigt fra partilederne.

Genåbning: Blå partier er ude

Oppositionen møder opbakning fra flere erhvervsdrivende, der ønsker at genåbne - heriblandt her i Rødovre Centrum, men de tager ikke situationen alvorligt nok, mener regeringen.

Hård kritik
Men de blå partier burde have taget coronapandemien mere alvorligt, hvis de skulle have beholdt deres plads ved bordet.

Det understreger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i et opslag på Twitter.

'Blå blok vil åbne så meget, at det decideret vil accelerere en smittebølge. Ærgerligt, at de fortsat ikke rigtigt tager pandemien alvorligt, - og at vi derfor ikke kan stå sammen om at komme igennem det her', skriver ministeren.

Kun gennemgang
Partierne forhandlede tirsdag aften om ny genåbning af Danmark. Men ifølge formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape, var der ingen reel forhandling, inden de blå partier blev smidt uden for døren.

De mange timers forhandlinger gik med en gennemgang af det, som regeringens talknusere havde regnet på, inden det kom til egentlig forhandling.

- Da vi skulle til at forhandle, tog vi en runde, hvor vi sagde, hvad vi ønskede, hvorefter det hurtigt blev konstateret, at vi ikke kunne nå til enighed, siger Søren Pape til Ekstra Bladet.

Ifølge Søren Pape var regeringen ikke til at hugge og stikke i, og med opbakning fra støttepartierne var forhandlingerne slut, nærmest inden de overhovedet var begyndt.

Regeringen genoptager onsdag forhandlingerne med sine støttepartier klokken 8.30.

Søren Pape: Der var ingen forhandling

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind