Efter hummerskandale: Fransk minister går af

Et fransk medie har afsløret, at miljøminister François de Rugy har givet overdådige middage til sine venner

Det får nu konsekvenser, at miljøminister François de Rugy er blevet knaldet for at holde dyre middage for sine venner for offentlige midler. Foto: Georges Gobet/AFP/Ritzau Scanpix
Det får nu konsekvenser, at miljøminister François de Rugy er blevet knaldet for at holde dyre middage for sine venner for offentlige midler. Foto: Georges Gobet/AFP/Ritzau Scanpix

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skal finde en ny miljøminister.

Det står klart, efter at François de Rugy tirsdag har valgt at forlade posten oven på en speget sag om dyre middage for skatteborgernes penge.

Rugy har været i vælten, siden graverjournalister fra Mediapart i sidste uge afslørede, at ministeren har brugt offentlige midler på middage med hummer og champagne til sine venner. Det skulle være sket, da han var formand for det franske parlament.

Samme medie har senere skrevet, at Rugy skulle have lejet en lejlighed med en form for boligstøtte i sin hjemby Nantes. Denne type lejligheder er ellers normalt reserveret til folk med mere beskedne lønninger.

Endelig er Rugy også under mistanke for at have fået foretaget en dyr istandsættelse af sin tjenestebolig.

Se også: Macron vil udnævne parlamentsformand til miljøminister

Benægt, benægt, benægt
Rugy har hele vejen igennem afvist - og gør det fortsat, og han betegner hele sagen som en hetz.

- Angrebene og mediehetzen mod min familie tvinger mig til at gøre det nødvendige og træde tilbage, skriver Rugy på Facebook.

- De kræfter, jeg bruger på at forsvare mit navn, gør, at jeg ikke er i stand til på rolig og effektiv vis af udføre min mission. Jeg indgav min opsigelse til premierministeren denne morgen, fortsætter han.

François de Rugy oplyser desuden, at han har lagt sag an mod Mediapart for injurier.

Emmanuel Macron har ikke haft den store succes med de miljøministre, han hidtil har haft i sin regering.

Rugy blev indsat som miljøminister i september 2018 som afløser for Nicolas Hulot. Hulot var i forvejen en kendt miljøforkæmper, men han trådte tilbage, fordi han mente, at hans ministerkolleger ikke gjorde nok for at tackle de globale klimaforandringer.

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere