Efter intern uro: Løkke vil fremrykke landsmøde

Lars Løkke Rasmussen ønsker fortsat at være formand for Venstre

Hvad er op og ned på krisen i 'Det vilde Venstre'? Henrik Qvortrup analyserer. Producer: Lasse Mehrfeld Brøndal.

Lars Løkke Rasmussen vil nu bede Venstres hovedbestyrelse om at fremrykke Venstres landsmøde fra d.16-17 november til afholdelse inden Folketingets åbning, tirsdag d.1 oktober.

-  Så vi ved, hvad den politiske linje er, og hvem der skal stå i spidsen for den, siger Lars Løkke Rasmussen i en video på Facebook.

Efter valg og regeringsforandlinger kunne Løkke overrække en gave og nøglerne til Mette Frederiksen. Nøglerne vil han nu gerne have tilbage. Foto: Mads Nissen Politik Engell: Løkke drømmer stadig om sine nøgler Løkke er kampklar. Foto: Olivia Loftlund Dansk politik Løkke-lejren i aktion: Sådan er overlevelses-planen

Han ønsker fortsat at være formand for partiet, fortæller Løkke fra partiets gruppeværelse på Christiansborg.

- Jeg har gjort min stilling op. Jeg ønsker at fortsætte som formand for Venstre og tage nøglerne til Statsministeriet tilbage. Jeg ønsker at fortsætte med tegne partiet udadtil og sikre maksimal indflydelse for partiet. Derfor vil jeg søge genvalg som formand og opbakning til min politiske linje ved landsmødet,' fortæller Lars Løkke Rasmussen i en video i opslaget.

Udmeldingen kommer efter flere uger med uro i partiets bagland, hvor spørgsmålet om partiets fremtidige ledelse er blusset op. Krisen startede for alvor ved et dramatisk sommergruppemøde, hvor næstformand Kristian Jensen i et interview gik direkte i mod Lars Løkkes plan om en SV-regering.

Lars Løkke rejste en uge til Mallorca i en krisetid. Foto: Jens Dresling Politik Løkke rejste til Mallorca i krisetid

Lars Løkke Rasmussen fortæller videre i videoen, at der lige nu er et 'alt for stort fokus' på personer.

- Det gør os ukampdygtige som parti og skygger for Venstres politiske projekt, siger han og uddyber:

- Det kan vi selvfølgelig i længden ikke være tjent med. Derfor må diskussionen bringes til konklusion hurtigst muligt – og det kan kun ske på et landsmøde, fortæller den tidligere statsminister.

På Venstres landsmøde bliver det besluttet, hvem der skal være formand og næstformand for partiet. Venstres skulle efter planen afholde landsmøde 16. og 17. november 2019 i Herning Kongrescenter. Forinden skal der fredag om en uge afholdes et forretningsudvalgsmøde og et hovedbestyrelsesmøde lørdag i Brejning ved Vejle, hvor situationen skal diskuteres.

Efter valg og regeringsforandlinger kunne Løkke overrække en gave og nøglerne til Mette Frederiksen. Nøglerne vil han nu gerne have tilbage. Foto: Mads Nissen Politik Engell: Løkke drømmer stadig om sine nøgler

310 kommentarer
Vis kommentarer