Efter journalist myrdet i Saudi-Arabien: Tyskland stopper våbeneksport

Efter drabet på den kritiske journalist Khashoggi kan man ikke sende våben til Saudi-Arabien, mener Merkel

Det skal være slut med at eksportere våben til Saudi-Arabien, lyder meldingen fra Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto: Odd Andersen/AFP´
Det skal være slut med at eksportere våben til Saudi-Arabien, lyder meldingen fra Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto: Odd Andersen/AFP´

Drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi får Tyskland til at indstille sin eksport af våben til Saudi-Arabien. 

Det oplyser den tyske forbundskansler, Angela Merkel, søndag.

- Når det kommer til vores allerede begrænsede våbeneksport (til Saudi-Arabien, red.), kan den ikke finde sted i den nuværende situation, siger hun på et pressemøde.

Tyrkiske retsmedicinere forladet det saudi-arabiske konsul. Foto: AP Samfund - 21. okt. 2018 - kl. 17:58 Europæiske stormagter buldrer: Intet kan forsvare dette drab

Dagen inden sagde den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, at han ikke ser et "beslutningsgrundlag, der taler for våbeneksport til Saudi-Arabien".

I sidste måned godkendte Tyskland eksport af våben til kongedømmet for 416 millioner euro, hvilket svarer til 3,1 milliarder kroner.

Fordømmer drabet
Hidtil har den militære eksport især bestået af patruljebåde.

I januar stoppede Tyskland våbeneksporten på grund af Saudi-Arabiens rolle i krigen i Yemen. Men forsendelsen af våben blev genoptaget i sidste måned.

Merkel gentager søndag sin fordømmelse af drabet og understreger, at en efterforskning skal kaste fuld klarhed over drabet og stille de skyldige til ansvar.

Se også: Lars Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden om dødsfald

Sagen om den dræbte journalist har igen forværret forholdet mellem Saudi-Arabien og Tyskland samt flere andre europæiske lande.

Tyskland og Saudi-Arabien genindsatte deres ambassadører for kun en måned siden, efter at de var blevet trukket hjem som følge af en diplomatisk strid.

Striden opstod, efter at Tyskland havde beskyldt Saudi-Arabien for at blande sig for meget i Libanons anliggende.

77 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere