Annonce:
Annonce:

Efter kritik: Rossen er ude af vagten

Mette Frederiksens højre hånd i Statsministeriet stopper med udgangen af juli, oplyser Statsministeriet

Foto: Mads Claus Rasmussen, Jens Dresling. Produktion: Marie Glerup, Emma Svendsen.
Annonce:
Følg Politik

Stabschef i Statsministeriet Martin Rossen har fået mere travlt med at forlade Statsministeriet end først planlagt.

Som Ekstra Bladet har beskrevet, var det oprindelig planen, at Martin Rossen skulle stoppe ved udgangen af august. Men nu har piben fået en anden lyd.

- Martin Rossen har meddelt Statsministeriet, at han fratræder sin stilling som stabschef med udgangen af juli. Indtil sin fratrædelse vil Martin Rossen blandt andet afvikle ferie og overdrage opgaver mv. Statsministeriet og Martin Rossen har ikke yderligere kommentarer, hedder det i en skriftlig kommentar fra Statsministeriet.

Dermed har Martin Rossen reelt haft sin sidste arbejdsdag som stabschef. Til november begynder han i sit nye job i Danfoss som 'head of public affairs and communication at Danfoss'. På mere jævnt dansk betyder det lobbyist.

Annonce:

Hård kritik
Netop kombinationen af, at Rossen fremover skal varetage Danfoss' interesser og samtidig fortsætte som magtfuld stabschef frem til udgangen af august, har medført hård kritik.

Venstre, Transparency International, Liberal Alliance og Enhedslisten har krævet hans øjeblikkelige afgang, fordi de frygtede en sammenblanding af interesser.

Morten Dahlin fra Venstre har ført an i kritikken af den forsinkede afsked mellem Rossen og Frederiksen. Han er tilfreds med, at Martin Rossen stopper tidligere end planlagt. Men han savner en bedre forklaring end den korte meddelelse fra Statsministeriet.

- Statsministeren nægter at anerkende, at hun har taget fejl omkring Martin Rossen. Vi har en statsminister, der har slået sig op på, at man skal turde lave og indrømme fejl. Men hun er meget dårlig til at indrømme det.

- Det er klart for alle, at hun ikke kan have den næstmest magtfulde mand i kongeriget uden demokratisk kontrol siddende med så stor interessekonflikt. Det ville klæde statsministeren at sige det lige ud, at sådan er det.

Annonce:

Helt vildt
Desuden har flere politikere desuden problematiseret, at Rossen blev siddende i Statsministeriet samtidig med, at en forbindelse mellem Als og Fyn er et varmere og varmere politisk emne. Heriblandt Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested:

- Det er helt vildt. Der er en dobbeltfunktion. Der er habilitetsproblemer. Als-Fyn-broen er det helt store projekt dernede. Ikke mindst for Danfoss. At han sidder begge steder, det er jeg simpelthen ikke tryg ved.

Danfoss har hovedsæde på Als, og termostat-gigantens formand Jørgen Mads Clausen har ikke mindst været en varm fortaler for forbindelsen.

I et interview med Ekstra Bladet har Jørgen Mads Clausen erkendt, at Martin Rossen i sit nye job skal arbejde for at realisere det ambitiøse broprojekt mellem Fyn og Als.

Central rolle
Martin Rossen har haft en central rolle i Statsministeriet, hvor han både har haft plads i koordinationsudvalget og økonomiudvalget, som er to af regeringens mest magtfulde udvalg, der koordinerer regeringens politik. Det er normalt kun topministre, der sidder i udvalgene.

Annonce:

Det har i sig selv ført til kritik, at Martin Rossen som ikke-folkevalgt fik plads i udvalgene. Dermed har oppositionen og offentligheden ikke haft muligheden for at føre kontrol med Martin Rossens arbejde, har oppositionens fremført.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Martin Rossen til, hvorfor han stopper før planlagt. Men det kan ikke lade sig gøre, oplyser Statsministeriet.

EKSTRA BLADET HAR DÆKKET MARTIN ROSSENS EXIT TÆT

'Vejsidebombe' under Mette: Dybt mistænkeligt!

Danboss om Rossen: En privatsag

Rossen-sagen: Mette grillet i nat

UD NU! Hænger fast hos Mette

Vildt fald fra magten

Følsomt farvel: Mette er størst af alle

Hård kritik af Mette F.: Han bør fratræde øjeblikkeligt

Styrede Danmark: Derfor skrider han

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: