Efterforskning af Kaptajn på Red Barnets skib i Middelhavet

Nødhjælpsorganisationen 'Red Barnet' har samlet ind til et redningsskib i Middelhavet, hvis kaptajn nu efterforskes. DF sender stikpille til administrerende direktør i organisationen, Helle Thorning Schmidt

Båd fyldt med migranter, 20 sømil nord for Libyen i Middelhavet. World Press Photo.
Båd fyldt med migranter, 20 sømil nord for Libyen i Middelhavet. World Press Photo.

Dansk Folkeparti langer ud efter nødhjælpsorganisationen 'Red Barnet', fordi de har støttet skibet 'Vos Hestia', hvis kaptagn angiveligt ifølge italienske medier er under efterforskning for at facilitere illegal immigration. 

Red Barnet har i en lang periode udført redningsaktioner med skibet for at redde migranter og deltaget i redningsaktioner ved Libyens Kyst, brugen af skibet ophørte ifølge organisationen i oktober. Til og med torsdag opfordrede nødhjælpsorganisationen folk til at støtte skibet 'Vos Hestia' på deres hjemmeside.

For et par uger siden blev skibet undersøgt af politiet i Italien. Her fandt politiet ifølge italienske medier en 'prisliste', som garanterede flere penge, hvis skibets kaptajn 'reddede' et større antal migranter til havs. Det skriver flere italienske medier.

Red Barnet fortæller dog en anden historie, de siger, at shippingfirmaet valgte at betale deres ansatte om bord et beløb, som kompensation for de psykologiske omkostninger.

Det er ikke Red Barnet, der efterforskes af de italienske myndigheder men kaptajnen fra det eksterne shippingfirma på skibet.

Gruppeformand for Dansk Folkeparti i i EU-parlamentet, Anders Vistisen, finder det stærkt kritisabelt, hvis det viser sig, at den store nødhjælpsorganisation Red Barnet har hjulpet kriminelle menneskesmuglere med at underminere EU's grænser.

- Vi forventer, at Red Barnet i Danmark og Helle Thorning Schmidt, der jo er direktør for Red Barnet internationalt, får styr på det her, hvis der fortsat skal være nogen, der kan have tillid til Red Barnet, siger han.

Kaptajnen, der er fra shippingfirmaet og som førte skibet under de omdiskuterede redningsaktioner, efterforskes nu af anklagemyndigheden i Trapani i Italien.

To politimænd, der sidste år var om bord på skibet, for at sikre sikkerheden, satte gang i efterforskningen. En anden politimand gik 'under cover' på skibet for at afsløre forholdene.

Redningsaktioner til søs har tidligere været heftigt omdiskuteret.

- Det er beskæmmende, at de her såkaldte NGO´er i det hele taget virker i Middelhavet. For det fører til mere kriminalitet, drab, og motiverer folk til at begå ulovligheder, der i sidste ende fører til flere, der drukner i Middelhavet. Jeg synes, det er særligt slemt, hvis man koordinerer med menneskesmuglere, og det skal selvfølgelig straffes hårdt. Jeg synes stadig, at Red Barnet hjælper menneskesmuglerne ved at operere i Middelhavet, og det viser denne sag med al tydelighed, siger Anders Vistisen.

Til Ekstra Bladet siger 'Red Barnet': 

- Red Barnet overholder italiensk lovgivning. Vi har hele tiden samarbejdet tæt og åbent med det italienske politi og kystvagt og har flere gange fået bekræftet af de italienske myndigheder, at Red Barnet ikke efterforskes.

- Det er vigtigt for Red Barnet at understrege, at vi hele tiden har arbejdet i tæt koordinering med den italienske kystvagt og har gennemført redninger, når myndighederne har bedt os om det.

115 kommentarer
Vis kommentarer