Eks-guvernør Bush drøftede sikkerhed i private mails

Tidligere guvernør i Florida Jeb Bush brugte privat email-konto til mails om sikkerhedsspørgsmål

USA's tidligere udenrigsminister Hillary Clinton har været i vælten den seneste uge, efter at det kom frem, at hun under sit embede som udenrigsminister brugte sin private email-konto til arbejdsrelaterede mails.

Nu har en lignende sag ifølge avisen Washington Post ramt republikaneren Jeb Bush, som er tidligere guvernør i Florida og mulig kandidat til posten som USA's kommende præsident ved præsidentvalget i 2016.

I sin tid som Florida-guvernør brugte Jeb Bush sin private email-konto til at drøfte spørgsmål om militær og sikkerhed. Blandt andet har han skrevet om træning af soldater i Floridas nationalgarde og om beskyttelse af atomanlæg.

Det skriver Washington Post, der har undersøgt Jeb Bushs emails i åbne arkiver.

Jeb Bushs medarbejdere hævdede lørdag, at ingen af de mails, han sendte fra sin private mailkonto, indeholdt følsomme oplysninger. Men sikkerhedseksperter mener, at mailsystemer, som det Jeb Bush har brugt, er mere sårbare for hackerangreb.

Ifølge Washington Post har Jeb Bush gjort et par hundrede tusinde emails tilgængelige for offentligheden fra sin private konto jeb@jeb.org fra sin tid som guvernør. Ingen af de offentliggjorte mails er private.

Det forventes, at Jeb Bush vil kaste sig ind i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat ved næste valg. Han er den forrige præsident George W. Bushs lillebror, og Jeb Bush var guvernør i Florida fra 1999 til 2007.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere