Annonce:
Annonce:

Ekspert: Clinton nedtoner eget navn med vilje i ny video

Stor fokus på almindelige amerikanere skal vise, at Clinton ikke tager sejren givet på forhånd, mener ekspert

Annonce:
Følg Politik

Det er de færreste amerikanere, der ikke ved, hvem Hillary Clinton er. Den tidligere førstedame, senator, præsidentkandidat og udenrigsminister er så kendt et ansigt, at hun ikke behøver at bruge mange sekunder på sig selv i den video, hun søndag skød sin officielle præsidentkampagne i gang med.

Og det er ganske utraditionelt, mener Mette Nøhr Claushøj, USA-ekspert og ekstern lektor på Københavns Universitet.

- Normalt plejer kandidaterne selv at være i fokus. Så ser man dem måske sammen med almindelige mennesker, sammen med deres egen familie og ude på nogle arbejdspladser. Det, der her er opsigtvækkende, er, at Hillary stort set ikke er med i den.

- Af det kan man udlede, at hun har lært af sidste gang, hvor hendes kampagne blev kritiseret for, at hun næsten havde taget det for givet, at hun ville vinde, siger Mette Nøhr Claushøj og uddyber:

Annonce:

- Hun havde ikke en ordentlig organisation, hun havde ikke et ordentligt budskab. Hun troede bare, at hun ville vinde, fordi hun hed Hillary Clinton.

Det vil hun undgå denne gang, og derfor slår hun ikke så hårdt på sit ellers stærke navn, lyder analysen.

Desuden er det mange år siden, at Hillary Clinton var kendt, fordi hun var sin mands kone.

Siden har hun selv gjort politisk karriere og har nået et statusniveau blandt de allermest kendte amerikanere, og det er også blandt årsagerne til, at hun ikke 'spilder' mange sekunder på sig selv i videoen, mener Mette Nøhr Claushøj.

- Hun har ikke brug for at præsentere sig selv for den amerikanske befolkning, fordi hun er klar over, at alle ved, hvem hun er. Hun er på et niveau, hvor man bare kalder hende Hillary.

- Hendes slogan er 'Hillary for America'. Det er sådan Oprah-agtigt (amerikansk talkshowvært, red.). Selv Obama bliver trods alt kaldt ved sit efternavn, siger hun.

Annonce:

Hillary Clintons mange år som offentlig figur betyder samtidig, at der ikke er mange flere skeletter, der kan hives ud af hendes skab, mener Mette Nøhr Claushøj. Det er med til at give hende en stor fordel mod de republikanske kandidater, som venter hende, hvis hun vinder Demokraternes nominering, vurderer hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: