Ekspert går i rette med Trump: Han spreder 'fake news' om terror

Terrorforskeren Magnus Ranstorp kalder Donald Trumps liste over 78 terrorangreb for 'patetisk'

Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais
Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais

Det er en ganske besynderlig påstand, at vestlige medier fortrænger terrorangreb fra avisspalter og netsider.

Det mener den svenske terrorforsker, Magnus Ranstorp, der er forskningschef på Forsvarshögskolan i Stockholm.

- Vi har at gøre med en amerikansk præsident, der sender en liste ud med eksempler på angreb, der efter hans mening ikke bliver prioriteret, siger Magnus Ranstorp til Ekstra Bladet.

- Det er ret patetisk. Der er store angreb fra både Paris, Bruxelles og København med på den liste. Alle angreb, der er dækket massivt både lokalt og i USA. Derudover er der en række mindre tilfælde, som alle er blevet dækket lokalt, men som naturligvis ikke tiltrækker sig stor opmærksomhed i USA, siger Magnus Ranstorp.

Se også: Skudt i hovedet på Christiania: Sådan går det betjenten i dag

Det Hvide Hus har mandag offentliggjort en liste med 78 eksempler på det, Trumps stab betegner som terroranslag.

Listen er offentliggjort, efter præsidenten mandag holdt en tale til militærfolk på flybasen MacDill Florida. Herunder nævnes tre danske eksempler, som, udover angrebene i den jødiske synagoge og Krudttønden, er et knivoverfald på et asylcenter og et skudangreb mod en politibetjent på Christiania.

Fake news
Ifølge terroforskeren Magnus Ranstorp er det en del af Donald Trumps strategi at underminere befolkningens tiltro til medierne.

- Mange af de her eksempler er kun med at for at underbygge Trumps mål om at underminere mediernes troværdighed, mener jeg. Det er simpelthen 'fake news' (falske nyheder red.) at påstå, at medierne ikke dækker terrorangreb. Flere af disse eksempler har helt uklare motiver; eksempelvis angrebet på en betjent på Christiania, hvor gerningsmanden er hashandler, siger Magnus Ranstorp.

Donald Trump langer ud efter pressen i en tale til militærfolk på MacDill Air Force Base i Tampa i Florida. (Foto. AP) Politik - 7. feb. 2017 - kl. 04:19 Trump angriber pressen: Dækker ikke terror

Donald Trump ved MacDill Air Force Base i Florida mandag. Foto: AP Politik - 7. feb. 2017 - kl. 11:18 Jo, præsident Trump - medierne har faktisk skrevet om Danmark

At de tvivlsomme eksempler på Trumps liste er taget med for at underbygge teorien om, at medierne bevidst nedprioriterer terrorismedækningen, understregede den nybagte præsident selv i sin tale på flybasen i MacDill, Florida. 

- Det er nået til et punkt, hvor det ikke engang bliver dækket. I mange tilfælde ønsker den meget, meget uærlige presse slet ikke at dække det, siger Trump og antyder, at medierne har et skjult motiv.

- De har deres grunde, men det forstår I, sagde Trump i sin tale om mediernes behandling islamiske terrorangreb.

674 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere