Annonce:
Annonce:

Ekspert: Hillary håber på vanvids-modstander

Hentehårs-kandidaten Trump begejstrer få og pisser mange af. Han kan vise sig at være Hillary Clintons drømme-modstander om at blive USA's næste præsident

Annonce:
Følg Politik

Nu begynder kapløbet om at blive verdens mest magtfulde leder.

En 69-årige multi-milliardær med blondt hentehår kan få medvind det første stykke på vejen, når valgkampen for både demokrater og republikanere i USA går i gang i dag.

Første stop i de 50 stater er deltstaten Iowa, og her ser erhvervsgiganten Donald Trump ud til at tage de første stik hjem hos republikanerne, vurderer Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for amerikanske studier, på Syddansk Universitet.

- Men der er usikkerhed om, hvorvidt hans dedikerede vælgere også møder op og stemmer. Hvis Trump vinder i Iowa, så står han allerede godt i de kommende stater, og så kan det blive meget svært at standse ham, siger Niels Bjerre-Poulsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Ekstra Bladet var i USA i december og tale med tilhængere og modstandere af Donald Trump. Se med og bliv lidt klogere på amerikanernes tanker om den kontroversielle republikanske kandidat.

LISTE: Her er Trumps tåbeligste tweets

Vanvids-Trump
Donald Trump er kendt for sine holdninger fra en anden verden. Global opvarming er opfundet af kineserne. Børn får autisme af børnevacciner. Og så er vindmøller miljøskadelige og dræber havørne.

Trump blev angrebet af arrig ørn

Valgkampen begynder officielt i dag med Iowa, og det tyske magasin Der Spiegel har Trump på forsiden med overskriften: Vanvid.

Alligevel kan han blive republikanernes kandidat, fordi nummer to, Ted Cruz, er endnu værre.

- Ted Cruz har ikke støtte fra et eneste medlem af senater, og Donald Trump har ikke støtte fra et eneste medlem af Kongressen. Mange i den republikanske ledelse mener, at det er et valg mellem pest og kolera, mange hælder dog til Trump, som det mindste af de to onder, siger Niels Bjerre Poulsen.

Annonce:

Marco Rubio kan være alternativet til de to udskældte kandidater, og derfor holder mange øje med, hvem der bliver nummer tre i Iowa, som så kan samle anti-Trump stemmerne op.

Bernie vs. Hillary
Hos demokraterne står det mellem den 74-årige Bernie Sanders, som sjovt nok tiltrækker en masse unge vælgere. Bernie skal op i mod den politiske storvildtsjæger Hillary Clinton, som formentlig vinder ifølge eksperten, selvom det er i modvind fra begyndelsen.

- Hillary har travlt med at nedtone forventningerne til de første stater, fordi Bernie Sanders har hjemmebane og står utrolig godt. Derfor siger hun, at det først er alvor for hende, når de kommer til Syden, hvor hun står godt, fortæller lektoren.

- Hvad er sandsynlighed for, at Trump vinder det hele?

- Det tror jeg ikke på, at han gør. Donald Trump er den mest upopulære præsidentkandidat i noget parti siden 1992, så i 25 år er han den mest upopulære.

Prædikant: Gud ville stemme på Trump

Annonce:

60 procent hader Trump
- Trump har begejstrede tilhængere, men 60 procent kunne aldrig drømme om at stemme på ham. Han har fornærmet store vælgergrupper undervejs, for eksempel latino-vælgere, siger Niels Bjerre-Poulsen.

Derfor kan Trump ende med at være en drømmemodstander for Hillary Clinton, når den valgte fra hvert parti skal dyste mod hinanden i den endelige valgkamp til efteråret om at blive præsident.

Det er ikke alle, der er lige begejstret for Donald Trump. Her bliver han afbrudt i sin tale til veteraner.

Iowa-vælgere: Derfor støtter vi Trump

- Man kan aldrig forudsige politik, men det mest sandsynlige scenarie kunne være, at Hillary kommer op mod Trump og vinder, simpelthen fordi der er så mange, som ikke kan lide ham. Som det er lige nu, ville Trump være en overkommelig modstander, vurderer Niels Bjerre-Poulsen.

Trumps første valg: Derfor er mandag så vigtig

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: