Annonce:
Annonce:

Ekspert: Ukips valgsejr giver Cameron sved på panden

Michael Böss, lektor ved Aarhus Universitet, mener, at Ukips valgsejr rammer de konservative og Labour hårdt

Annonce:
Følg Politik

Torsdagens sejr ved det britiske suppleringsvalg til det EU-skeptiske parti Ukip, bør give premierminister David Cameron sved på panden forud for parlamentsvalget i maj næste år.

Det mener lektor ved Aarhus Universitet, Michael Böss, efter at Ukip-kandidaten Mark Reckless tog valgsejren i Rochester- og Strood-kredsen foran Camerons konservative parti, Labour og Det grønne Parti.

- Valget er et kæmpe nederlag for De Konservative, fordi de har brugt mange penge og kræfter på at forsvare netop denne kreds.

- Valgsejren giver David Cameron grund til bekymring. Ukip har jo held med sin strategi om at blive et vigtigt parti i parlamentet, og måske kan de endda overtage de liberales plads som det parti, der er tungen på vægtskålen.

Annonce:

- Det havde man ikke forventet tidligere, da Ukip blot var et protestparti med en forholdsvis snæver dagsorden, som gik på modstand mod EU og indvandring, siger Michael Böss.

Mark Reckless fik 16.867 stemmer ved afstemningen, hvilket var 3000 flere end den konservative Kelly Tolhurst.

Selvom Ukips valgsejr var komfortabel, mener Michael Böss ikke, at valgresultatet giver et entydigt billede af, hvor stærkt partiet kommer til at stå ved det kommende parlamentsvalg.

- Jeg tolker stadig valgresultatet som værende en protestreaktion fra vælgerne. Man skal derfor passe på med at lægge alt for meget i det.

- Mest fordi stemmeprocenten kun lå omkring 50 procent, og ved et parlamentsvalg må vi forvente, at den kommer til at ligge 15 procent højere. Men det er stadig et klart signal til de konservative, siger han.

Michael Böss mener derfor, at de konservative og især Labour bliver nødt til at lægge sig i selen, inden det engelske folk skal stemme til maj 2015.

Annonce:

- Det er et hårdt slag for de konservative, men måske et endnu hårdere slag for Labour, da mange af deres stemmer er gået over til Ukip. Så det er en kilde til yderligere bekymring, siger Michael Böss.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: