Ekspertpanel: Det Hvide Hus skal have nyt hegn

Flere gange er det lykkedes uvedkommende at hoppe over hegnet, der skal beskytte Barack Obama i Washington

Secret Service, der har ansvaret for den amerikanske præsidents sikkerhed, har brug for en lang række forbedringer og ændringer for at kunne levere et tilfredsstillende stykke arbejde.

Det fastslår et uafhængigt panel af eksperter, der har haft til opgave at granske den sagnomspundne institution, der på det seneste har været udsat for voldsom kritik i kølvandet på adskillige fadæser.

Eksempelvis er der brug for et stærkt nyt lederskab, der ikke har en fortid i Secret Service, samt et bedre hegn til at beskytte Det Hvide Hus, lyder det i eksperternes anbefalinger.

Secret Service har været under beskydning de seneste måneder på grund af sløs i varetagelsen af opgaven, som potentielt bragte Barack Obamas liv i fare.

Secret Service-ansatte blev så sent som i september sat til at gennemgå området omkring Det Hvide Hus, efter det 19. september i år lykkedes en krigsveteran at kravle over hegnet og ind i selve hovedbygningen i Det Hvide Hus. (Foto: AP) Krimi Mand er anholdt ved Det Hvide Hus med riffel i sin bil

Krimi Hundefører sov i timen da mand løb ind i Det Hvide Hus

En hændelse for et par måneder siden endte med, at den daværende chef for Secret Service, Julia Pierson, sagde op.

En Irak-veteran formåede 19. september at hoppe over hegnet til Det Hvide Hus, løbe hen over græsplænen og langt ind i bygningen, før sikkerhedsfolk fik ham stoppet.

I oktober lykkedes det endnu en mand at forcere hegnet.

Det er også kommet frem, at Obama under et besøg i Atlanta kørte i elevator med en bevæbnet mand, som har flere domme for vold og overfald.

Først da de stod ud af elevatoren, blev manden afhørt af Secret Service, som herefter lavede en søgning på ham i den nationale database. Her gik mandens kriminelle fortid op for agenterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer