Ekspræsident på intensiv: Nu er konen også indlagt

Det forhenværende amerikanske førstepar, George H.W. Bush og hans kone Barbara, er begge indlagt på hospitalet

George H. W. Bush med sin hustru gennem syvårtier, Barbara. (Foto: AP)
George H. W. Bush med sin hustru gennem syvårtier, Barbara. (Foto: AP)

Den 92-årige amerikanske ekspræsident George H.W. Bush er onsdag blevet overflyttet til intensivafdelingen – og nu er hans kone, Barbara, også blevet indlagt.

Det tidligere amerikanske førstepar er begge indlagt på hospitalet i Houston, Texas, skriver Associated Press.

George H.W. Bush blev indlagt på grund af vejrtrækningsproblemer, men hans tilstand blev betegnet som stabil. Efter et indgreb er han dog blevet overflyttet til intensivafdelingen til observation.

- Vejrtrækningsproblemerne skyldes lungebetændelse, oplyser familiens talsmand Jim McGrath i en udtalelse.

Ekspræsidentens hustru gennem syvårtier, 91-årige Barbara, blev indlagt onsdag. Det er sket ud fra et forsigtighedsprincip, da hun har oplevet træthed og hoste, lyder det.

Tabte til Clinton
Republikaneren George H.W. Bush var præsident fra 1989 til 1993. Han blev ikke genvalgt, da han tabte præsidentvalget til demokraten Bill Clinton.

Forinden var Bush chef for efterretningstjenesten CIA samt vicepræsident i otte år under præsident Ronald Reagan.

Hans ældste søn, George W. Bush, blev senere præsident og sad på posten fra 2001 til 2009. En anden søn, Jeb Bush, stillede op til det republikanske primærvalg i 2016, men han trak sig på grund af manglende opbakning.

Strandet i Texas
Bush-ægteparret havde allerede meldt afbud til Donald Trumps indsættelse på fredag. Bush skrev til Trump, at læger har fortalt ham, at han risikerer at dø, hvis han begiver sig ud på den lange rejse.

- Barbara og jeg er kede af, at vi ikke kan deltage ved din indsættelsesceremoni. Min læge siger, at jeg ender 'six feet under', hvis jeg sidder uden for i januar. Det samme gælder Barbara. Så jeg tror vi er strandet i Texas, skriver han ifølge Politico.

33 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere