Ekstra Bladet i Brexit-land: Dødt løb før skæbnetimen

Målinger har svunget tilbage i EU's favør, men hele Storbritannien holder vejret før folkeafstemning torsdag. Nu kommer det tunge skyts og David Beckham på banen

Morten Messerschmidt og Jens Rhode mødtes til en debat i Ekstra Bladets studie forud for EU-folkestemningen torsdag. Hør, hvordan det gik her

LUTON (Ekstra Bladet): Neglene hos premierminister David Cameron og resten af de pro-europæiske briter må efterhånden være bidt godt i bund.

Og i Luton, hvor briternes største bilfabrikant, Vauxhall - ejet af tyske Opel, holder til, ser autoindustrien på med voksende nervøsitet.

- At blive i EU vil tillade Storbritannien at holde på bilindustriens succes her i landet, sagde Mike Hawes i går fra den britiske bilindustris brancheforening, Society of Motor Manufacturers and Traders.

Og de britiske bilfabrikanters advarsel mod at stemme sig ud af EU bliver i dag fulgt op af endnu tungere skyts, efter fodboldlegenden David Beckham på sin Instagram-konto fortæller, hvorfor han anbefaler at blive i EU.

Altsammen prøver de EU-glade briter at dæmme op for en nationalistisk bølge - ført an af bl.a. UKIP-lederen Nigel Farage, der kan sende briterne ud af unionen om tre dage.

Den seneste uge forud for briternes afstemning om deres EU-medlemskab har en stribe målinger nemlih vist små til mellemstore føringer for 'Brexit'-siden. I går landede så en ORB-måling for The Telegraph med en føring til at blive i EU på 53 pct. mod 46. Men ingen tør ånde lettet op.

Med andre mindre føringer for EU-tilhængerne er det vægtede snit ifølge Financial Times lige nu helt lige 50-50.

Og på modstander-siden banker avisforsiderne på problemerne ved og prisen på medlemskabet af EU.

Bl.a. kører Daily Express i dag en forside om ulemperne for britiske pensionister indenfor EU.

1 af 2 
2 af 2 
69 kommentarer
Vis kommentarer