EKSTRA BLADET: Tillykke Storbritannien!

BREXIT: Storbritannien har vendt ryggen til EU-samarbejdet

Ekstra Bladets James Kristoffer Miles kommer her med en reaktion på Storbritanniens nej til EU

Der er ingen grund til at være overrasket over, at briterne nu forlader EU. Den folkelige modstand mod den bureaukratiske EU maskine buldrer derud overalt i EU, og de, der nu er i chok over briternes exit, aner ikke hvad der foregår i deres egne befolkninger.

Helt frem til sent i nat var den gængse fortolkning på parnasset, at briterne ville komme til fornuft og blive i EU. Det viser bare i hvor uhyggelig grad, parnasset ikke forstår folket.

Briterne har valgt deres egen vej. Nu skal det være slut med Bruxelles, EU hymner og over statsligt bureaukrati. Nu er det Rule Britania fra London, men dog ikke hele verden, som i gamle dage.

Det britiske nej er ikke et nej til samarbejde med Europa. Men et nej til at blive tvunget til at samarbejde om alt, og et ja til genetableringen af nationalstaten. 

Vi vil nu høre bureaukraterne fortælle om alle de problemer, det britiske nej vil skabe. Men det største problem af alle er stadig EU. Briternes nej tvinger heldigvis EU til forandringer. Til at nedskalere. Til at afbureaukratisere. Og forhåbentlig også til for første gang at lytte til befolkningerne.

Lad os håbe fornuftens stemme nu sejrer i EU, så vi får skabt et europæisk samarbejde baseret på, hvad befolkningerne ønsker og ikke kun baseret på eurokraternes våde drømme om Europa under et flag.

Danmark bør gå forrest i denne proces. Vi har også brug for at vores forhold til EU afbureaukratiseres og nedskaleres.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

173 kommentarer
Vis kommentarer