Ellevild jubel: Her løslader de Trumps tilbageholdte

Flere end tusind vrede amerikanere invaderede lufthavn for at protestere over præsident Trumps indrejseforbud og tilbageholdelsen af 16 mennesker

USA's præsident Donald Trump er godt i gang med at indfri alt, han lovede under valgkampen, og præsidentielle dekreter er blevet underskrevet på stribe.

Et af de seneste i rækken er imidlertid så vidtgående, at ikke alene USA, men hele verdenssamfundet har slået ud med armene - heriblandt Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Indrejseforbuddet

Dekretet - reelt set et underskrevet indrejseforbud - betyder, at statsborgere fra Iran, Syrien, Irak, Libyen, Somalia, Sudan og Yemen i første omgang i 90 dage ikke kan få visum til indrejse i USA. Forbuddet rammer også personer med opholdstilladelse i USA, hvis de forlader landet. Alt i alt retter forbuddet sig mod omkring 134 millioner personer.

OVERBLIK: Forstå Trumps indrejseforbud på to minutter

I USA har utilfredsheden udmøntet sig i store gade- og lufthavnsdemonstrationer over hele landet, herunder O'Hare-lufthavnen i Chicago, landets tredjestørste by.

Her blev 16 rejsende inklusiv et 18 måneder gammelt barn tilbageholdt på grund af indrejseforbuddet, og det fik flere end tusind mennesker til at troppe op og vise deres stærke utilfredshed med præsidentens tiltag.

Se også: USA i oprør efter muslim-forbud: - Nu er Trump gået for langt

Det skriver flere amerikanske medier, som har fået oplysningerne bekræftet af politimyndighederne.

'Let them in - now! Let them in - now!', og 'This is what Chicago looks like' kunne de mange demonstranter høres råbe - sidstnævnte med henvisning til den utilfredshed, de mener, hersker hos mange flere i byen end blot de fremmødte.

Donald Trump. Foto: Susan Walsh Dansk politik - 30. jan. 2017 - kl. 09:07 Total forvirring om Trumps indrejseforbud

Jublen var derfor stor, da en af de første tilbageholdte blev sat fri, hvad optagelsen øverst også vidner om.

Alle tilbageholdte er ifølge immigrationsmyndighederne løsladt igen.

Her forklarer Trump og pressetalsmand Sean Spicer omfanget og vigtigheden af tiltaget. (Video: AP)

Se også: Trumps forbud rammer pære-danske Anita: Kan ikke besøge familien i USA

29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere