En kæk kommentar stjal al opmærksomheden

Donald Trump og Vladimir Putin mødtes for første gang i næsten et år. En kommentar fra Donald Trump stjal showet

Donald Trump er ikke bange for at sige sin mening. Heller ikke til den russiske præsident, Vlaidmir Putin.

Fredag mødtes verdens to meste magtfuld mænd i Osaka i Japan i forbindelse med G20-topmødet, men det var ikke drøftelser om verdens økonomi, der stjal opmærksomheden.

Det var derimod en kæk kommentar fra Donald Trump.

Efter det klassiske og meget opstillede håndtryk mellem de to statsledere satte de sig foran journalisterne, og her vovede en af de fremmødte fra pressen at spørge, om Trump ville sige til Putin, at Rusland skulle lade være med at blande sig i præsidentvalget i 2020.

Og den mulighed greb Donald Trump.

- Selvfølgelig vil jeg det. Bland dig ikke i valget, sagde Donald Trump to gange, mens han smilede og pegede på Vladimir Putin.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

De amerikanske politistyrker har igen fået adgang til at bruge  udstyr fra militæret, efter at Donald Trump har ophævet et forbud, som Barack Obama indførte efter raceurolighederne i Ferguson i 2014, hvor politiet blev kritiseret for at gribe for hårdt ind over for demonstranter. Foto: Jeff Roberson/AP/Ritzau Scanpix Verden Her er USA's vildeste ikke-dræbende våben

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har gentagne gange afvist, at Rusland skulle bryde en vigtig aftale med USA ved at udvikle nye mellemdistance-raketter. Her er det et missil af typen Iskander-K, der stiger til vejrs over Sankt Petersborg. Foto: AP/Ritzau Scanpix Verden Farvel til fredstraktat: USA og Rusland kan genoplive frygtede atommissiler

Med hjælp fra sin tolk fik den russiske præsident beskeden, inden de begge sendte et kækt smil til hinanden. Øjeblikket har allerede stjålet opmærksomheden i USA, hvor flere medier har beskrevet kommentaren.

Foruden ordren til Vladimir Putin sagde Donald Trump, hvordan de to havde et fantastisk forhold.

- Vi har et meget, meget god forhold, og vi ser frem til at bruge nogle gode timer sammen. Mange gode ting kommer ud af det her forhold, sagde Donald Trump.

Det er første gang siden juli 2018, at de to statsledere mødes. Dengang nægtede Vladimir Putin på et møde i Helsinki, at han havde blandet sig i det amerikanske valg.

Også selvom de samlede efterretningstjenester i USA i januar 2017 konkluderede, at Rusland havde været dybt involveret i valgkampen for at få Trump valgt.

Både Vladimir Putin og Donald Trump er i Osaka for at mødes med de øvrige G20-lande, og her er blandt andet INF-traktaten om kortrækkende raketter, og spændingerne mellem USA og Iran, som Rusland er allieret med. 

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Donald Trump er i øjeblikket i Osaka i Japan, hvor han blandt andet er mødtes med Australiens premierminister, Scott Morrison. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Udsagnet var så voldsomt at værten måtte afbryde direkte tv

141 kommentarer
Vis kommentarer