Annonce:
Annonce:

Endnu en fest-skandale: Undskylder til dronningen

Regeringsansatte dansede og indtog 'store mængder alkohol' til en vild fest i Downing Street 10 aftenen inden prins Philips begravelse

Boris Johnson er ramt af endnu en møgsag. Foto: Ritzau Scanpix
Boris Johnson er ramt af endnu en møgsag. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Kun halvandet døgn efter, at Boris Johnson indrømmede at have deltaget i en stor sprut-fest, mens England var lukket ned, har endnu en skandale nu ramt den britiske regering.

Og denne skandale er så stor, at regeringen har set sig nødsaget til at undskylde til selve dronningen.

Festede inden begravelse
The Daily Telegraph afslørede torsdag aften, at regeringsansatte holdt to forskellige fester i premierministerens embedsbolig, Downing Street nummer 10, 16. april sidste år.

Afsløringen har vakt stor furore, især fordi festerne blev afholdt aftenen inden prins Philips begravelse.

Det var en periode, hvor restriktioner bebudede, at man ikke måtte socialisere indendørs med andre end ens husholdning eller støtte-bobble.

Annonce:

Briterne måtte gerne mødes udendørs, men kun i grupper af maks seks personer ad gangen - eller to husholdninger. Derudover måtte barer og restauranter kun holde åbent for udendørs servering.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Dette billede af dronning Elizabeth II har fået fornyet opmærksomhed efter afsløringerne. Arkivfoto: Pool/Ritzau Scanpix
Dette billede af dronning Elizabeth II har fået fornyet opmærksomhed efter afsløringerne. Arkivfoto: Pool/Ritzau Scanpix

På grund af de strenge corona-restriktioner måtte maksimum 30 personer deltage i prinsens begravelse, og dronning Elizabeth II blev dengang afbildet siddende alene på kirkebænken med mundbind på, mens hun sørgede over sin mand gennem 73 år.

- Det er dybt fortrydeligt, at dette har fundet sted i en tid med landesorg, og Downing Street har undskyldt til paladset, udtaler en talsperson for Boris Johnson nu ifølge flere britiske medier, herunder The Independent.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen ...

Partyministerens skandalefester

Det er ikke første gang, Boris Johnson er genstand for kritik, fordi han øjensynligt har haft svært ved at lade festhatten blive på hylden under pandemien.

I december dukkede et billede, som afslører premierministeren og hans hustru til en sammenkomst med vin, ost og op til 19 andre personer i haven ved Downing Street 15. maj 2020, op i den britiske presse.

I forvejen var der stor vrede blandt mange briter efter talrige beskyldninger om, at Johnsons medarbejdere ved juletid i 2020 holdt julefrokost i Downing Street.

Premierministeren har også indrømmet at have deltaget i en stor fest i haven til hans embedsbolig i maj 2020, hvor de mange inviterede var blevet opfordret til at 'medbringe egen sprut'.

Kuffert fuld af vin
Boris Johnson opholdt sig ikke i boligen, da de to fester blev afholdt, men ifølge The Daily Telegraphs oplysninger var festerne til ære for to af hans tætte medarbejdere i forbindelse med, at de forlod deres stillinger.

Annonce:

Den ene fest blev således afholdt for premierministerens daværende kommunikationschef, James Slack, og den anden for hans daværende personlige fotograf.

Kilder beretter til mediet, at festerne begyndte separat - den ene inde i embedsboligen og den anden i kælderen til boligen.

Festerne fusionerede dog i løbet af aftenen, da begge grupper endte i haven. De omkring 30 deltagere dansede og indtog 'store mængder alkohol', og en særlig rådgiver agerede dj til festen, der varede til ud på natten.

Ifølge The Daily Telegraph blev en af de ansatte endda på et tidspunkt i løbet af aftenen sendt afsted til det lokale supermarked med en kuffert, som han fyldte med flasker af vin, før han vendte tilbage til festen.

En af de ansatte formåede også at ødelægge en gynge tilhørende Boris Johnsons etårige søn.

Undskylder

Hovedpersonen til den ene fest, James Slack, har udsendt en undskyldning i kølvandet på afsløringen.

- Det arrangement skulle ikke være holdt på det tidspunkt, det blev. Jeg undskylder dybt og tager det fulde ansvar, udtaler han, men nægter derudover at kommentere sagen yderligere af hensyn til den igangværende undersøgelse af de mange fest-skandaler i Downing Street 10.

En talskvinde fra Downing Street har tidligere kommenteret på den ene af de nu afslørede fester, nemlig den, der blev holdt for James Slack.

'På den pågældende persons sidste dag holdt han en farveltale for at takke teamet for det arbejde, de havde gjort for at støtte ham. Både dem, der var nødt til at være fysisk til stede på arbejdspladsen, og dem, der kiggede med på skærmen hjemmefra,' udtaler hun til flere britiske medier.

Talskvinden nægter dog at kommentere yderligere på sagen, herunder det faktum, at der også blev holdt en anden fest, og at de ansatte skulle have danset og drukket alkohol.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: