Endnu en kandidat er ude af britisk formandsopgør

Kun tre kandidater er nu med i kamp om at afløse Theresa May: Boris Johnson, Jeremy Hunt og Michael Gove

Endnu en kandidat er torsdag slået ud af opgøret om at blive den afgående britiske premierminister Theresa Mays arvtager. Indenrigsminister Sajid Javid er ude af kapløbet, oplyser partiets ledere i parlamentet.

Kun tre kandidater er nu med i kamp om at afløse Theresa May: Boris Johnson, Jeremy Hunt og Michael Gove.

Johnson, som er tidligere udenrigsminister, fik 157 stemmer og står nu endnu stærkere i slutopgøret. Gove, som er miljøminister, fik 61 stemmer, mens Hunt, som er udenrigsminister, fik 59. Javid fik 34 stemmer.

Ved endnu en afstemningsrunde i partiet senere torsdag vil endnu en kandidat blive elimineret.

Derefter er der kun to navne tilbage i puljen, og de omkring 160.000 medlemmer af Det Konservative Parti skal stemme om deres foretrukne kandidat ved en urafstemning.

May har trukket sig, da det ikke er lykkedes hende at få opbakning til den brexitaftale, hun har forhandlet på plads med EU. Vinderen præsenteres tidligst den 22. juli.Brexit er altoverskyggende emne i valgopgøret i det konservative parti.

Den 55-årige Johnson, der i høj grad har personificeret modstanden mod EU op til folkeafstemningen i 2016, har sagt, at Storbritannien forlader EU senest ved deadline den 31. oktober - med eller uden en brexitaftale.

Det konservative parti er svækket efter den langvarige krisen omkring brexit.

Det er navnlig EU-modstanderen Nigel Farage og hans nydannede Brexitparti, som udgør en stor trussel for de konservative.

Farage dannede partiet i vinter, da det stod klaret, at Theresa May ikke som planlagt kunne få Storbritannien ud af EU ved udgangen af marts.

Det betød, at Storbritannien skulle deltage i EU-parlamentsvalget i maj, og her stillede Brexitpartiet op og fik en kæmpe opbakning.

Til gengæld slagtede vælgerne Det Konservative Parti, som også står dårligt i meningsmålingerne.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere