Endnu en medarbejder forlader Donald Trump

Scott Pruitt begrunder ifølge BBC sin opsigelse med 'vedvarende angreb' på ham og hans familie.

Foto: AP
Foto: AP
Følg Politik

USA's præsident, Donald Trump, har modtaget en opsigelse fra sin skandaleramte miljødirektør, Scott Pruitt.

Det oplyser præsidenten på Twitter.

- Jeg har accepteret Scott Pruitts opsigelse som direktør for USA's Miljøbeskyttelsesagentur (EPA). Scott har gjort et fænomenalt arbejde i agenturet, og jeg vil altid være ham taknemmelig, skriver Trump.

Ifølge BBC begrunder miljødirektøren sin opsigelse med "vedholdende angreb" på ham og hans familie.

- Din (præsidentens red.) tiltro til mig har i sandhed velsignet mig og gjort mig i stand til at gøre større fremskridt for administrationen, end nogen nogensinde havde regnet med.

- Alligevel er de vedvarende angreb på mig personligt og på min familie uhørte, og de har taget hårdt på os, skriver Pruitt ifølge BBC i sin opsigelse.

Tidligere på året udsendte en intern vagthund en rapport, der satte fokus på Scott Pruitts forbrug, der ifølge rapporten var blevet en alt for stor belastning for skatteydernes penge.

I rapporten blev Pruitt kritiseret for at være meget rundhåndet med løn til sine nærmeste, for at have et meget stort sikkerhedskorps, for at rejse dyrt og for indkøb, der kan være svære at finde rimeligheden i.

Miljøchefen har blandt andet købt en lydtæt telefonboks til lidt over en kvart million kroner og lejet en lejlighed, der er ejet af en lobbyorganisation for olie-, gas-, og kulindustrien.

Senatet har allerede godkendt vicedirektør Andrew Wheeler som ny direktør i EPA. Han tiltræder mandag, oplyser Donald Trump.

- Jeg tvivler ikke på, at Andy (Andrew Wheeler, red.) vil arbejde videre med vores vigtige og langvarige miljøagenda. Vi har gjort store fremskridt, og EPA's fremtid ser lys ud, skriver præsidenten på Twitter.

Mindst ti øvrige topfolk i den amerikanske administration har forladt embedet - enten frivilligt eller med en fyreseddel i hånden - siden Donald Trump blev indsat som USA's præsident i januar sidste år.

OVERBLIK: De har forladt Donald Trumps administration

Torsdag har den amerikanske præsidents miljødirektør, Scott Pruitt, indgivet sin opsigelse.

Flere topfolk i den amerikanske administration har måttet forlade embedet - enten frivilligt eller med en fyreseddel i hånden - siden Donald Trump blev indsat som USA's præsident i januar sidste år.

Herunder ses et udpluk af de, der har forladt deres poster under Donald Trumps præsidentperiode:

* Direktør for USA's Miljøbeskyttelsesagentur (EPA), Scott Pruitt: 5. juli bekræfter Donald Trump på Twitter, at Scott Pruitt har indgivet sin opsigelse. Han erstattes af Andrew Wheeler med virkning fra 9. juli.

* Rådgiver for indenrigssikkerhed Tom Bossert: 10. april oplyser Det Hvide Hus, at Tom Bossert har sagt op. Det står ikke umiddelbart klart, hvem der erstatter Bossert.

* General H.R. McMaster: Den 22. marts meddelte Donald Trump, at hans nationale sikkerhedsrådgiver bliver erstattet på posten af tidligere FN-ambassadør John Bolton med virkning fra 9. april.

* Rex Tillerson: Udenrigsministeren blev fyret den 13. marts af Donald Trump. Præsidenten vil erstatte ham med CIA's hidtidige direktør, Mike Pompeo, der stadig afventer formel godkendelse i Senatet. Der havde længe været rygter om dårlig kemi mellem Trump og Tillerson.

* Gary Cohn: Den økonomiske toprådgiver trak sig i begyndelsen af marts. Officielt blev det ikke oplyst, hvad der lå bag. Men det kan skyldes uenighed mellem ham og Trump om toldsatser på importeret stål og aluminium.

* Hope Hicks: Donald Trumps kommunikationschef i Det Hvide Hus trak sig 28. februar, efter at hun under et vidneudsagn i Kongressen tilstod, at hun havde stukket "hvide løgne" i præsidentens tjeneste.

* Steve Bannon: Trumps kontroversielle tidligere chefstrateg forlod i august 2017 sin post i Det Hvide Hus. Det skete, efter at avisen The New York Times kunne berette, at præsidenten havde besluttet at fjerne Bannon fra posten.

* Anthony Scaramucci: Præsidentens kommunikationschef fik kun ti dage på posten. Han blev fyret 31. juli sidste år af Trumps nye stabschef, John Kelly, efter at Scaramucci havde langet ud efter flere toprepublikanere i en samtale med en journalist fra magasinet The New Yorker.

* Reince Priebus: Præsident Trumps første stabschef blev 28. juli sidste år skiftet ud med den hidtidige minister for national sikkerhed, John Kelly.

* Sean Spicer: Han sagde op som pressetalsmand for Det Hvide Hus, fordi han var utilfreds med ansættelsen af Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef i Det Hvide Hus.

* Michael Flynn: Trumps nationale sikkerhedsrådgiver trådte tilbage i februar 2017. Det skete efter afsløringer af, at han havde drøftet amerikanske sanktioner mod Rusland med den russiske ambassadør i USA, før Trump tiltrådte. Han havde desuden vildledt vicepræsident Mike Pence om samtalerne.

* Sally Yates: Den fungerende justitsminister blev fyret af Trump i januar 2017, efter at hun havde beordret justitsministeriets advokater til ikke at håndhæve Trumps indrejseforbud.

Kilder: Reuters, NTB, The New York Times, Bloomberg og The Washington Post.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?