Endnu et græsk krisemøde slutter uden resultat

Ifølge flere medier vil der sent onsdag aften blive holdt et nyt møde mellem Alexis Tsipras og EU-forhandlere

Eurolandenes finansministre har onsdag aften afbrudt deres møde om den akutte græske gældskrise uden at være nået en aftale meget nærmere. Eurogruppen gør et nyt forsøg på at nå en aftale torsdag klokken 13.

Det bliver det fjerde møde i eurogruppen på kun en uge, mens deadline for en ny betalingsfrist, som grækerne næppe har pengene til, nu lurer om mindre end en uge.

Inden mødet i eurogruppen, der formelt skal godkende en redningsplan, sætter Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, sig sent onsdag aften igen i direkte forhandlinger i Bruxelles med topfolk fra landets internationale kreditorer.

Det er samme gruppe, som sad i lange forhandlinger med Tsipras tidligere onsdag.

Det vil sige EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, og chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, der forhandler på vegne af de internationale kreditorer.

Også formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, er med i møderne med Tsipras.

Dijsselbloem siger efter eurogruppens møde, der varede under halvanden time onsdag aften, at der arbejdes videre på at finde en løsning.

- Vi har ikke indgået en aftale endnu. Men vi er fast besluttet på at fortsætte vores arbejde med at gøre det, der skal til. Vi hæver nu mødet og samles igen klokken ét i morgen, siger Dijsselbloem.

Finlands finansminister, Alexander Stubb, siger, at der endnu ikke er noget grundlag for en aftale.

- Der var ikke noget papir på bordet. I EU-forhandlinger er det ganske normalt, at man kører helt til kanten. Men vi har haft så mange kanter her, at man nu må sige, at alt er muligt, siger Stubb.

Den græske regering skriver i en udtalelse, at den onsdag mødte op i Bruxelles for at forhandle videre med udgangspunkt i det forslag, som Grækenland sendte til Bruxelles i mandags, og som var accepteret som grundlag for de videre forhandlinger.

- Men institutionerne fremlagde et nyt forslag, der lægger byrderne over på lønmodtagerne og pensionisterne på en socialt uretfærdig måde.

- Samtidig foreslog de tiltag for at undgå, at byrderne øges for dem, der har, hedder det i den græske regeringsudtalelse, som den britiske avis The Guardian citerer fra.

- Grækenland er ikke enig i den retning. Forhandlingerne fortsætter på alle niveauer, står der i den skriftlige udtalelse.

29 kommentarer
Vis kommentarer