Engell: Det ville teoretisk set også kunne ske i Danmark

Den nu tidligere norske justitsminister Sylvi Listhaug meddelte tirsdag, at hun stopper som minister, da hun ellers ville blive stillet overfor et mistillidsvotum af oppositionen

Silvi Listhaug sammen med Inger Støjberg. Nordmanden besøgte et asylcenter i Næstved (Foto: Finn Frandsen)
Silvi Listhaug sammen med Inger Støjberg. Nordmanden besøgte et asylcenter i Næstved (Foto: Finn Frandsen)
Følg Politik

Politiske kommentator og tidligere dansk justitsminister Hans Engell vurderer, at Sylvi Listhaugs manglende popularitet blandt de norske oppositionspartier i sidste ende kostede hende jobbet som minister.

- Sylvi Listhaug var ikke en særlig populær minister blandt hendes kollegaer på venstrefløjen, da hun er en meget provokerende politiker. Det var så den kommentar på Facebook om terrorisme der fik bægeret til at flyde over for oppositionen, fortæller Hans Engell.

Den situation vil en dansk minister teoretisk set også kunne ende i, ifølge politisk kommentator Hans Engell, men der skal meget til, før det vil ske.

- Debatten er hårdere i Danmark end i Norge og Sverige, og der skal meget til, før at de andre partier bliver forargede, forklarer Engell.

Støjberg blander sig i sag om norsk Facebook-minister: - Fuldstændig overdreven og hysterisk debat

For eksempel har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg tidligere været i vælten for at poste kontroversielle opslag på sin Facebook-profil, som da hun viste sin iPads hjemmeskærm med en Muhammed-tegning frem.

Der var også en kage, der blev stolt vist frem, da hun havde fået gennemført sine første 50 stramninger på udlændinge-området.

De opdateringer har ikke resulteret i et et mistillidsvotum til ministeren fra nogle af de andre partier i Folketinget, og det vil nok heller ikke komme til at ske, vurderer Engell.

- Inger Støjberg er slet ikke i den kategori, hvor hun krydser grænser for, hvad Liberal Alliance, de konservative og især Dansk Folkeparti vil finde stødende. Det er derfor jeg siger, at det i teorien godt ville kunne lade sig gøre, men der skal meget til, før det vil ske, siger Hans Engell.

Han vurderer, at skulle nogen fra venstrefløjen forsøge at vælte ministeren, så vil den blå blok slå ring om Inger Støjberg og sørge for, at hun ikke mister sin ministerpost.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+