Engell: Skænderi mellem S og R er et kæmpe problem

Zenia Stampes (R) kritik af Socialdemokraternes flygtningepolitik afslører stor afstand mellem de to partier.

Zenia Stampe og de Radikale er jo rabiate. Får de magt som de har agt, vil velfærdsamfundet bryde sammen under flygtningemasserne, mener Dan Jørgensen. (Polfoto)
Zenia Stampe og de Radikale er jo rabiate. Får de magt som de har agt, vil velfærdsamfundet bryde sammen under flygtningemasserne, mener Dan Jørgensen. (Polfoto)

Det er bestemt ikke uden problemer, at De Radikales værdiordfører Zenia Stampe langer ud efter Socialdemokraternes flygtningepolitik og i et interview med Berlingskes Politiko kalder dem "hamrende usolidariske".

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Det afslører en afgrund mellem R og S i flygtningepolitikken. Det bliver meget synligt, hvor stor afstanden er mellem partierne. Og det er et problem, hvis der kommer et rødt flertal, for så vil det her være en forhindring for at gå sammen i regering.

- Hvis de fortsætter med de her skænderier, så vil det blive en ren S-regering, og så vil det blive et Socialdemokrati, der fører flygtningepolitik med de borgerlige og ikke med de røde.

Zenia Stampe og de Radikale er jo rabiate. Får de magt som de har agt, vil velfærdsamfundet bryde sammen under flygtningemasserne, mener Dan Jørgensen. Polfoto Dansk politik S sår tvivl om regeringssamarbejde med R: De er jo rabiate og helt på månen

Ifølge Zenia Stampe har Socialdemokraterne udviklet sig fra at være et parti, der havde sympati med de fattige, til at være et parti, der synes, at "de rige skal have lov til at beskytte sig mod de fattige, fordi de trækker dem ned."

Udtalelserne har fået Socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen til i Berlingskes Politiko at kalde Zenia Stampe for "verdensfjern" med rabiate holdninger.

Og hun går da også over grænsen, mener Hans Engell.

- I politik kan man godt skændes, men der er en grænse. Og den grænse overskrider Zenia Stampe markant - uden at blive sat på plads af sit parti - fordi hun direkte beklikker Socialdemokraternes moralske standard.

- Hun betragter dem faktisk som dårligere mennesker. Og hvis man skrider til den type argumenter, er det meget svært at se, hvordan man skulle gå i regering, siger Hans Engell, som dog påpeger, at det er et skænderi mellem to ordførere og ikke partiledere.

S svigter de fattige udlændinge. Det er hamrende usolidarisk, mener de Radikale.  Foto: Jens Dresling Dansk politik Zenia: S fører hamrende usolidarisk flygtningepolitik

Ifølge Hans Engell er afstanden mellem R og S på flygtningeområdet blevet meget lang, efter at henholdsvis Mette Frederiksen (S) og Morten Østergaard (R) er blevet de nye formænd.

- Hvis der er en sag, som Socialdemokraterne har tabt mange vælgere på gennem de sidste 15 år, så er det flygtningepolitikken, og det har Mette Frederiksen ikke tænkt sig at tabe flere stemmer på. Heller ikke for at tækkes De Radikale.

- Og derfor kommer det her hårde opgør. Den nye radikale ledelse er gået et godt stykke til venstre i flygtningepolitikken, mens Socialdemokraterne er gået et godt stykke til højre.

34 kommentarer
Vis kommentarer