Enighed: Valg i Østukraine til sommer

Målet er, at der kan holdes lokalvalg i udbryderregionerne Donetsk og Lugansk inden august.

Udenrigsministrene fra Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig er torsdag blevet enige om, at der skal arbejdes på at holde lokalvalg flere steder i det østlige Ukraine senest i slutningen af juli.

Det siger Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, ifølge AFP.

- Vi understreger vigtigheden af at vedtage en ny valglov for at kunne holde lokalvalg i første halvdel af 2016, siger han ved afslutningen af et møde med sine kolleger fra den såkaldte Normandiet-kvartet i Paris torsdag.

De fire udenrigsministre opfordrer samtidig til, at alle fanger, der bliver ulovligt tilbageholdt, bliver løsladt nu og frem mod 30. april, siger Ayrault.

Det skal blandt andet ske med fangeudvekslinger mellem de stridende parter.

Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, er også godt tilfreds med udfaldet af krisemødet torsdag.

- Jeg er tilfreds med den måde, som Kijev og Moskva har optrådt på i disse forhandlinger, siger han ifølge dpa.

Han sagde for nylig, at 'vi stadig er et godt stykke fra at implementere Minsk' med henvisning til den aftale, der blev indgået i den hviderussiske hovedstad i februar 2015.

Her blev det blandt andet besluttet, at der skal holdes regionale valg, som kan danne grundlag for et 'midlertidigt selvstyre' i de oprørskontrollerede områder.

Gennem en længere periode har der været forholdsvis fredeligt i udbryderregionerne Donetsk og Lugansk i den østlige del af Ukraine på grænsen til Rusland, men i de seneste dage har der været træfninger mellem Ukraines regeringshær og de russiskstøttede separatister.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere