Ensom TV-narkoman: Det er blevet hverdag for Trump

Manden, som aldrig tidligere har været offentligt ansat, sidder nu i spidsen for verdens måske største bureaukrati. Få et bag-scenen kig på Trumps hverdag i Washington

Mon Trump har set denne parodi på sig selv? Præsidenten brugerne nemlig mange timer på at se tv. (Video: AP)

Livet i Det Hvide Hus har vist sig mindre glamourøst, end den tilværelse som præsident Donald Trump har vendt ryggen for at gå ind i politik på allerhøjeste plan.

Konen Melania er nemlig blevet hjemmet i luksustårnet i New York og hans bevægelsesfrihed er pludselig stærkt begrænset af det omfattende sikkerhedsopbud, som omgiver Amerikas første mand.

Derfor tilbringer Donald Trump mange aftener alene i de private gemakker. Her hygger den notoriske tv-narkoman sig især med at se omtalen af sig selv på de mange amerikanske nyhedskanaler.

Faktisk har Donald Trump fået installeret et fjernsyn, så han også kan se tv, mens han spiser.

Kilder fortæller, at The Donald bruger sine aftener på at vandre rundt og se på de nye omgivelser i Det Hvide Hus. Det kom frem i en meget omtalt artikel i New York Times tidligere på ugen. Ganske opsigtvækkende fortæller kilder, at han er blevet observeret i sin badekåbe på gangene i det store hus.

I kølvandet på artiklen afviste Trumps pressetalsmand, at præsidenten nogensinde har haft en badekåbe. Men her reagerer de sociale medier lynhurtigt. Gamle billeder af Donald Trump i netop badekåbe dukkede op i øst og vest.

I artiklen kommer det også frem, at præsidenten har for vane at indstille arbejdet klokken 18:30, hvilket i USA også har afledt mange spydige kommentarer, fordi mange forventer, at verdens mægtigste mand arbejder nærmest i døgndrift.

Men Donald Trump må også lægge øre til meget røg, fordi hans nærmeste rådgiver Stephen Bannon angiveligt har tilranet sig så meget magt, at præsidenten er kørt agterud.

På forsiden af Time Magazine bliver han kaldt den 'store manipulator'. New York Times spørger ganske flabet, om man kan kalde ham Præsident Bannon.

Avisen antyder ligefrem, at Stephen Bannon narrede præsidenten til at give ham en permanent plads i det nationale sikkerhedsråd.

Beskyldningerne fik den morgenfriske Donald Trump til at ryge på sin Twitter-profil og skyde med skarpt.

'Jeg tager mine egne beslutninger baseret på indsamling af data. Alle ved det', skrev han og fortsatte med sit ynglingsstempel - fake news!

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er virkeligheden tilsyneladende ved at ramme præsidenten. Han kan nemlig uanset sin indflydelsesrige post ikke gennemføre sine beslutninger på samme måde, som da han var erhvervsleder og tv-stjerne. Donald Trump skulle da også være yderst frustreret over, at oplysninger og detaljer fra Det Hvide Hus igen og igen havner i medierne. Som eksempelvis hans ophidsede samtale med Australiens leder Malcolm Turnbull.

Eller da The Guardian torsdag kunne fortælle, hvordan Donald Trump under en telefonsamtale med Vladimir Putin underkendte en atomar nedrustningsaftale. Og i øvrigt undervejs måtte afbryde samtalen med Ruslands leder, for at få forklaret, hvad aftalen egentlig går ud på.

Skælder og smælder
Seneste eksempel på en sag, der ikke er gået efter præsidentens hoved er det kontroversielle indrejseforbud for personer fra syv fortrinsvis muslimske lande. Natten til fredag fik han endnu en dommerkendelse imod sig, så forbuddet reelt er virkningsløst.

Trumps frustrationer fik frit løb, da han angreb dommeren fra Seattle, der i første omgang stoppede indrejseforbuddet. Ham betegnede Donald Trump som 'en såkaldt dommer'.

I amerikanske medier hviskes der da også om en spirende magtkamp mellem stabschefen Reince Priebus og toprådgiver Stephen Bannon, hvor førstnævnte i højere grad vil forsøge at arbejde mere tålmodigt for at få præsidentens politik gennemført frem for at udstikke dekreter til højre og venstre.

Heller ikke Kellyanne Conway - den højest placerede kvinde i Trumps inderkreds - skulle være helt i kridthuset præsidenten, fordi hun har erkendt, at tv-stationen CNN ikke generelt er fake news.

Senest kom det frem natten til fredag dansk tid, at hun er blevet 'taget i skole' af Det Hvide Hus, fordi hun ganske ublu promoverede Ivanka Trumps tøjmærkee tv.

Trump-rådgiveren Kellyanne Conway opfordrede på tv amerikanerne til at købe produkter fra Ivanka Trumps tøjmærke. (Foto: AP) Politik - 10. feb. 2017 - kl. 00:14 Trump-rådgiver: - Gå ud og køb Ivankas tøj!

Conway og Bannon ved Det Hvide Hus. Foto: AP
Conway og Bannon ved Det Hvide Hus. Foto: AP
 

560 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere