Erdogan fornemmer kursskifte i Moskva over for Syrien

Tyrkiets præsident siger, at præsident Vladimir Putin måske vil opgive at støtte Syriens Assad-regime

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger til journalister, at han efter et møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin, har fået indtryk af, at Moskva kan være ved at opgive dets fulde støtte til Syriens leder, Bashar al-Assad.

Til et spørgsmål om, hvorvidt Erdogan mener, at Putin kan overtales til ikke at støtte al-Assad, svarede Erdogan, at han opfattede den russiske præsident som "mere positiv", da han mødte ham ansigt til ansigt i Baku i Aserbajdsjan i juni og i efterfølgende telefonsamtale.

- Han vil måske opgive at støtte ham, siger Tyrkiets præsident.

- Putin har ikke længere den opfattelse, at Rusland skal støtte Assad til det sidste. Jeg tror, at han helt kan opgive at støtte ham, siger Erdogan, som talte med journalister om bord på et fly efter et besøg i Asien.

Tyrkiet og Rusland står stejlt over for hinanden, når det gælder krigen i Syrien. Erdogan er blandt de hårdeste kritikere af Assad, mens russerne er en af Assads få allierede.

Men relationerne mellem Ankara og Moskva er blevet stadigt bedre i de seneste måneder på et tidspunkt, hvor Ruslands forhold til Vesten er tilbage på koldkrigsstadiet, mens Tyrkiet også har mistet entusiasmen i optagelsesforhandlingerne med EU.

Putin og Storbritanniens premierminister, David Cameron, var i maj enige om at genoptage samtaler om en løsning på den blodige konflikt i Syrien.

Både Storbritannien og Rusland er permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd. Russerne har her mange gange holdt hånden over Assad.

Borgerkrigen i Syrien er inde i sit femte år. Over 220.000 personer er blevet dræbt i konflikten, mens millioner er drevet på flugt.

6 kommentarer
Vis kommentarer